Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α. με απώλειες 0,63% για τον Γ.Δ.

Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α. με απώλειες 0,63% για τον Γ.Δ.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα κυριάρχησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σχεδόν μόνιμα σε αρνητικό έδαφος και να πραγματοποιεί διάφορα σκαμπανεβάσματα, καταλήγοντας να κλείσει με περιορισμένες απώλειες. Ο τραπεζικός κλάδος παρέμεινε στο ραντάρ των επενδυτών, ενώ  αυξημένη ήταν και πάλι η συναλλακτική δραστηριότητα. Η αγορά είχε πολλά να αφομοιώσει χθες, με τις ανακοινώσεις για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο τη στιγμή που τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα και στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, με την τελική απόφαση της κεντρικής τράπεζας για αύξηση του μεγέθους του έκτακτου QE και για επέκτασή του έως το καλοκαίρι του 2021 τουλάχιστον, να μην ήταν τελικά ικανή να «γυρίσει» το Χ.Α., όπως και κάποιες ευρωπαϊκές αγορές, στα θετικά. Αντίθετα, ξεκάθαρη ήταν η «απάντηση» της αγοράς ομολόγων στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, με τα ομόλογα της περιφέρειας και ειδικά τα ελληνικά να καταγράφουν θεαματικό ράλι. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς προσγειώθηκε στο 1,37% και παρέμεινε χαμηλότερη από αυτήν του αντίστοιχου ιταλικού, παρά τη βουτιά που επίσης σημείωσε, κλείνοντας στο 1,4%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,63% στις 669,79 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 658,90 μονάδων με απώλειες 2,25% και των 674,73 μονάδων με οριακά κέρδη 0,1%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 85,66 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη Merit Securities, πρώτο σημείο στήριξης για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 650 μονάδες και δεύτερο οι 633, ενώ πρώτο σημείο αντίστασης οι 680 μονάδες και δεύτερο οι 700 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,87% στις 1.611,24 μονάδες, ενώ στο +0,43% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 900,12 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με περιορισμένες απώλειες 0,26% στις 354,59 μονάδες, με την Alpha Bank να κλείνει στο +0,99%, την Eurobank να υποχωρεί 1,91%, την Εθνική Τράπεζα να κλείνει αμετάβλητη στα 1,36 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται κατά 0,76%.

Μετά το μίνι ράλι που έχει σημειώσει η αγορά τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές δεν έλειψαν και ήταν λογικό να σημειωθούν, όπως τονίζουν οι αναλυτές, τη στιγμή που το κλίμα και στις διεθνείς αγορές ήταν επιφυλακτικό. Γεγονός παραμένει πως το κλίμα γύρω από τις ελληνικές τράπεζες είναι εμφανώς βελτιωμένο, με πολλά χαρτοφυλάκια να έχουν προχωρήσει σε τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα και μετά τα ιστορικά χαμηλά που άγγιξε ο κλαδικός δείκτης το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή