Ελαβαν έγκριση τρία επενδυτικά σχέδια ύψους 66 εκατ. ευρώ

Ελαβαν έγκριση τρία επενδυτικά σχέδια ύψους 66 εκατ. ευρώ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαρακτηριστικά των τριών νέων επενδύσεων που ενέκρινε πρόσφατα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), υπό την προεδρία του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθυμίου Μπακογιάννη, παρουσιάζει η «Κ». Η μεγαλύτερη από αυτές, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή ολοκληρωμένου συγκροτήματος τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων υψηλών προδιαγραφών, με υποστηρικτικές λειτουργίες και εγκαταστάσεις πολυθεματικού τουρισμού. Θα βρίσκεται σε έκταση 53,4 στρεμμάτων στη θέση Καστελλάκια, κοντά στον παραλιακό οικισμό Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο, διαθέτοντας δόμηση 7.400 τετραγωνικών μέτρων. Το έργο, που θα υλοποιήσουν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δακτυλίδη, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων έως 200 κλινών, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει συνολικά 200 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και ακόμη 150-200 κατά το στάδιο λειτουργίας (Απρίλιος – Οκτώβριος). Υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 7-8 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια συνεισφορά του έργου στα δημόσια έσοδα εκτιμάται σε 1 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε στην προέγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου και για την επένδυση 18 εκατ. ευρώ της εταιρείας Tatoi Club και του σωματείου Αθλητικός Ομιλος Τατοΐου στον Δήμο Αχαρνών. Εχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση της λειτουργίας του υφιστάμενου αθλητικού κέντρου και τη δημιουργία κέντρου προπονητικού αθλητικού τουρισμού (ΚΕΠΑΤ) για το άθλημα της αντισφαίρισης. Για τον σκοπό αυτό, σε ακίνητο 23,4 στρεμμάτων σχεδιάζεται η δημιουργία εγκατάστασης συνολικής επιφάνειας 1.575 τ.μ., με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, χώρο μασάζ, αίθουσα εργοθεραπευτών, σάουνα, ιατρεία και γραφεία. Θα δημιουργηθεί ακόμη κλειστό γυμναστήριο 800 τ.μ. με προδιαγραφές για τη διοργάνωση αγώνων, αίθουσα προβολών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων 600 τ.μ., ξενώνας αθλητών (400 τ.μ.) και κτίριο γραφείων διοίκησης (225 τ.μ.). Η επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 40 νέες θέσεις εργασίας που θα προστεθούν στις υφιστάμενες 180.

Η τρίτη επένδυση, ύψους 7,9 εκατ. ευρώ, που έλαβε το πράσινο φως ανήκει στην Isomat. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας παραγωγής δομικών χημικών και κονιαμάτων, που έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, περιλαμβάνει την κτιριακή και μηχανολογική επέκταση της μονάδας παραγωγής χημικών δομικών υλικών και κονιαμάτων στο 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Αγίου Αθανασίου, με σκοπό την αύξηση της ημερήσιας δυναμικότητας και των τριών συστημάτων παραγωγής (κονιάματα, ρευστά προϊόντα και πολυουρεθανικά (PU) προϊόντα). Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασκευαστεί ένα νέο συγκρότημα παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων συνολικής επιφάνειας 4.300 τ.μ., διώροφη πτέρυγα γραφείων – χώρων προσωπικού 240 τ.μ. και υπόστεγο φόρτωσης – διακίνησης προϊόντων 1.570 τ.μ. Εκκρεμεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την υλοποίηση δύο εφαπτόμενων στεγάστρων φορτοεκφόρτωσης 1.210 τ.μ., με την Isomat να δρομολογεί την υλοποίηση νέων χώρων αποθήκευσης και άλλου είδους εγκαταστάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή