Στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες η υπόθεση Akazoo

Στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες η υπόθεση Akazoo

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δύο μήνες μετά τις αποκαλύψεις του fund Quintessential Capital Management (QCM) του Γκάμπριελ Γκρέγκο, το δικαστικό θρίλερ για την ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα μουσικής Akazoo μόλις ξεκινάει, με τον λόγο να έχει η αμερικανική Δικαιοσύνη. Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, εκπνέει η προθεσμία για τον ορισμό του κυρίως ενάγοντος που εκπροσωπεί όσους τοποθετήθηκαν σε μετοχές της εταιρείας, η οποία φέρεται να παραποίησε τα οικονομικά μεγέθη της, σύμφωνα με τις κατατεθείσες εναντίον της αγωγές.

Βάσει του αμερικανικού δικαίου, ο ορισμός του κυρίως ενάγοντος θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 60 ημερών από την υποβολή μαζικών αγωγών εναντίον της εταιρείας. Η συγκεκριμένη προθεσμία παρέρχεται σήμερα και δύο δικηγορικά γραφεία της Νέας Υόρκης με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις του λεγόμενου λευκού κολάρου, τα οποία έχουν υποβάλει μαζικές αγωγές, καλούν όσους έχουν επενδύσει στην Akazoo να συμμετάσχουν στη δικαστική διαδικασία που κινείται εις βάρος της.

Κατά πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για το γραφείο Faruqi & Faruqi, που εκπροσωπεί επενδυτές που φέρεται να υπέστησαν ζημία άνω των 50.000 δολαρίων έχοντας αγοράσει μετοχές της Akazoo από το διάστημα 11 Σεπτεμβρίου 2019 έως 20 Απριλίου 2020. Οπως και για το νεοϋορκέζικο γραφείο Rosen Law Firm που εκπροσωπεί επενδυτές που αγόρασαν μετοχές της Akazoo από 24 Ιανουαρίου 2019 έως τις 21 Μαΐου 2020 και φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διέθεταν στις 14 Αυγούστου κοινές μετοχές της Modern Media Acquisition Corp. (με την οποία έχει συγχωνευθεί η εταιρεία streaming) με δικαίωμα ψήφου στην έκτακτη γενική συνέλευση της 28ης Αυγούστου 2019.

Για τις δύο διαφορετικές μαζικές αγωγές, με απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης, θα τοποθετηθούν κύριοι ενάγοντες αφότου παρέλθει η σημερινή ημέρα, ενώ για την αγωγή της Faruqi & Faruqi έχει, ήδη, οριστεί δικαστής. Οι δύο αγωγές, που αναμένεται να συζητηθούν στο δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, στρέφονται κατά των μελών του Δ.Σ., όπως και του Απόστολου Ζερβού, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Akazoo, ο οποίος απομακρύνθηκε από την ειδική ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε μετά τις αποκαλύψεις του QCM.

Εχουν ως αντικείμενο εάν η Akazoo παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία λόγω παραποίησης ή μη δημοσιοποίησης των εσόδων, κερδών και ταμειακών της διαθέσιμων, της διάθεσης λιγότερων δικαιωμάτων διανομής μουσικής σε σχέση με όσα έχει δηλώσει ότι έχει και της λειτουργίας σε λιγότερες από 25 χώρες. Οι δικαστικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας σχετίζονται και με το γεγονός ότι η Akazoo, που έχει βάλει λουκέτο στα κεντρικά γραφεία της και σε θυγατρικές ανά τον κόσμο, διαθέτει πολύ λιγότερους χρήστες σε σχέση με όσους έχει δηλώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή