Στη Δικαιοσύνη το αίτημα της Folli Follie για «ομπρέλα» προστασίας

Στη Δικαιοσύνη το αίτημα της Folli Follie για «ομπρέλα» προστασίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Folli Follie για την υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού δικαίου, με στόχο την προσωρινή αναστολή των ατομικών και συλλογικών καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος της. Η αιτούμενη προληπτική προστασία, εφόσον γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη –η απόφαση αναμένεται από αύριο–, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ολοκληρώσει απρόσκοπτα την κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου εξυγίανσης. Στόχος είναι να κατατεθεί τον Ιούλιο η αίτηση εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106 β΄ και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα, ώστε να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση της εταιρείας, με τη σχετική απόφαση όμως να αναμένεται ότι θα εκδοθεί σε βάθος αρκετών μηνών.

Τα πολυτελή αυτοκίνητα

Ωστόσο, τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην ανάκτηση από τη Folli Follie εννέα οχημάτων από τα οποία τα περισσότερα είναι πολυτελή και υψηλού κυβισμού (Range Rover, Jaguar και Mercedes), έχουν συνολική εκτιμώμενη αξία από 250.000 έως 300.000 ευρώ και ιδιοχρησιμοποιούνται ή συνηθιζόταν να ιδιοχρησιμοποιούνται από την οικογένεια Κουτσολιούτσου. Υστερα από ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ της νυν και τέως διοίκησης της Folli Follie, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έως σήμερα έχει επιστραφεί στην εταιρεία το πιο φθηνό από τα συγκεκριμένα κινητά περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή μία τετράτροχη μοτοσικλέτα Toyota που φέρεται να χρησιμοποιούσε η πρώην διοίκηση της Folli Follie κατά τη διαμονή της στις Σπέτσες. Η παράδοση των υπόλοιπων οχημάτων στη νέα διοίκηση της εταιρείας φαίνεται να συνδέεται με την παραλαβή από τους πρώην επικεφαλής της εταιρείας αριθμού προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται στον Αγιο Στέφανο, στην έδρα της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, μέλημα της διοίκησης της εταιρείας είναι η πώληση των ακριβών οχημάτων, κίνηση που θα προσέφερε μικρή, αλλά υπολογίσιμη ρευστότητα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρεί η διαδικασία επιστροφής στο ενεργητικό της Folli Follie της θαλαμηγού «Phalarope» επί της οποίας έχει επιβληθεί συντηρητική κατάσχεση. Σε αντίθεση με τα οχήματα, για την επανάκτηση του σκάφους από τη Folli Follie απαιτείται δικαστική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή