Εντονος ανταγωνισμός στην τηλεόραση μέσω Διαδικτύου

Εντονος ανταγωνισμός στην τηλεόραση μέσω Διαδικτύου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη περισσότερες επιλογές οπτικοακουστικού περιεχομένου Over The Top – OTT (για την εξασφάλιση του οποίου απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο και ενεργή συνδρομή) διαθέτουν οι Ελληνες καταναλωτές, των οποίων η εξοικείωση με τέτοιου είδους επιλογές ψυχαγωγίας έχει προέλθει από τις πλατφόρμες Netflix τα τελευταία χρόνια και Hulu παλαιότερα.

Χθες, η Vodafone TV, η συνδρομητική τηλεόραση της ομώνυμης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ξεκίνησε τη διάθεση της υπηρεσίας OTT, μέσω της οποίας παρέχεται πρόσβαση σε περίπου 10.000 ώρες δωρεάν on demand περιεχομένου που περιλαμβάνει 45 διεθνή κανάλια και περισσότερες από 2.500 ώρες ταινιών, σειρών, ντοκιμαντέρ και εκπομπών του αμερικανικού δικτύου Home Box Office (ΗΒΟ).

Ταυτόχρονη θέαση

Η υπηρεσία, που προσφέρεται από τη Vodafone TV δωρεάν για τον πρώτο μήνα, διατίθεται προς 6,90 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να υφίσταται δέσμευση συμβολαίου και χωρίς να απαιτείται αποκωδικοποιητής. Για την ώρα δεν περιλαμβάνει αθλητικό περιεχόμενο, τα προγράμματα για παιδιά διατίθενται δωρεάν, ενώ κάθε συνδρομή επιτρέπει τη δημιουργία πέντε διαφορετικών προφίλ και την ταυτόχρονη θέαση από τρεις διαφορετικές συσκευές.

Οπως ανέφερε, προ ημερών, σε διαδικτυακή παρουσίαση της υπηρεσίας, ο Ανδρέας Γεωργιάδης, Pay TV manager της Vodafone, αυτή τη στιγμή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω smartphones και tablets, σύντομα θα παρέχεται μέσω έξυπνων τηλεοπτικών συσκευών (smart tv) και αναμένεται να έχει δημιουργηθεί, έως το τέλος του χρόνου, ξεχωριστή διαδικτυακή εφαρμογή. «Πρόκειται για το τρίτο βήμα της στρατηγικής μας σχετικά με τη διάθεση περιεχομένου στην Ελλάδα. Το 2018 λανσάραμε τη νέα μας πλατφόρμα Vodafone TV και τον Ιανουάριο του 2020 ξεκινήσαμε την αποκλειστική συνεργασία με το HBO στην Ελλάδα», ανέφερε.

Τη δική της διαδικτυακή πλατφόρμα οπτικοακουστικού περιεχομένου έχει δημιουργήσει η Cosmote TV, η οποία είναι εμπορικά διαθέσιμη από τον Ιανουάριο, με την εταιρεία να αποτελεί παραγωγό και συμπαραγωγό σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Αλλά και η Wind έχει λανσάρει από την άνοιξη του 2018 το Wind Vision, που εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε περισσότερα από 60 συνδρομητικά κανάλια, όπως και στα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Η επανεκκίνηση του ζωντανού προγράμματος, η δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων που έχουν προβληθεί έως και επτά ημέρες νωρίτερα και η παρακολούθησή τους χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο αποτελούν ορισμένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των επιλογών OTT που προσφέρουν οι τρεις διαφορετικές πλατφόρμες των Cosmote TV, Vodafone TV και Wind Vision.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή