Σήμερα ανοίγει το ξενοδοχείο Asomaton στο Θησείο

Σήμερα ανοίγει το ξενοδοχείο Asomaton στο Θησείο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στην έξαρση της πανδημίας και στην κατάρρευση του τουρισμού, ένα νέο ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξεκινάει, σήμερα Παρασκευή, τη λειτουργία του. Πρόκειται για το boutique hotel με την επωνυμία Asomaton, που βρίσκεται στην οδό Ασωμάτων 10 στο Θησείο και αποτελεί επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς του ακινήτου. Εχει επιφάνεια 960 τ.μ., αποτελείται από 19 δωμάτια, εκ των οποίων πέντε σουίτες, και απευθύνεται μόνο σε ενήλικους ενοίκους (adults only), χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως αναφέρουν στην «Κ» από τη Celetrum, την εταιρεία που διαχειρίζεται το Asomaton.

Το ξενοδοχείο, που ανήκει στον όμιλο Oniro Hotels, δημιουργήθηκε από την ανακατασκευή τού επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένου διατηρητέου κτιρίου του 1896, όπου στεγαζόταν ένα από τα καροποιεία της Αθήνας του 20ού αιώνα. Για την ανακατασκευή του ακινήτου απαιτήθηκαν τρία χρόνια, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες διήρκεσαν ένα έτος. Κατ’ επέκταση χρειάστηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σειρά εγκρίσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, την Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, όπως και υπουργική απόφαση για την αλλαγή χρήσης του ακινήτου σε ξενοδοχείο από επαγγελματικό χώρο.

Η Celetrum διαχειρίζεται ακόμη τα ξενοδοχεία 18 MiconStr. και Athens4 στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν τα ίδια ποσοστά πληρότητας σε σχέση με πέρυσι, αλλά χαμηλότερες τιμές διανυκτέρευσης έως και 40%.

Η Oniro Hotels, την οποία ελέγχει η επενδυτική εταιρεία Treppides Investments & Holdings, εκτός από το Asomaton, αναμένεται να προσθέσει κατά το προσεχές διάστημα στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμη ξενοδοχείο στην πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα, διαθέτοντας ακόμη τρεις μονάδες, μία στο Κολωνάκι (Oniro Hotel) και δύο στη Μύκονο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μελέτη της GBR Consulting, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, τα ξενοδοχεία της Αττικής υπέστησαν απώλεια εσόδων της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή