Νέο deal Trade Estates – Ten Brinke Hellas για εμπορικό πάρκο

Νέο deal Trade Estates – Ten Brinke Hellas για εμπορικό πάρκο

Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτά η συνεργασία ανάμεσα στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή και την Ten Brinke Hellas, την εν Ελλάδι θυγατρική του ομώνυμου ολλανδικού ομίλου ανάπτυξης ακινήτων

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγικό χαρακτήρα αποκτά η συνεργασία ανάμεσα στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή και την Ten Brinke Hellas, την εν Ελλάδι θυγατρική του ομώνυμου ολλανδικού ομίλου ανάπτυξης ακινήτων. Πριν από λίγες ημέρες, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για την απόκτηση του εμπορικού πάρκου που ολοκληρώνει αυτή την περίοδο η Ten Brinke στην περιοχή του Ν. Φαλήρου. Η Trade Estates θα καταβάλει 18,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας Bersenco, στην κατοχή της οποίας βρίσκεται το υπό κατασκευήν εμπορικό συγκρότημα των 14.555 τ.μ. Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού, όπου στο παρελθόν φιλοξενούνταν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας συσκευασιών ΒΙΣ. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ακίνητο πουλήθηκε στον ισραηλινό όμιλο εμπορικών κέντρων Plaza Centers, ο οποίος δεν κατόρθωσε να το αναπτύξει και στη συνέχεια υιοθέτησε μια στρατηγική αποεπένδυσης από όλες τις χώρες που είχε αναπτύξει παρουσία εκτός Ισραήλ. Πριν από λίγα χρόνια, το οικόπεδο αποκτήθηκε από την Ten Brinke Hellas, με στόχο να αξιοποιηθεί ως εμπορικό πάρκο.Το νέο πάρκο θα φιλοξενεί 14 καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, στα οποία πρόκειται να φιλοξενηθούν αλυσίδες όπως ο Μουστάκας, τα McDonald’s, τα LCWaikiki και η AB Βασιλόπουλος, αλλά και σήματα του ομίλου Φουρλή. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 80% των χώρων έχει ήδη μισθωθεί. Η έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού εμπορικού πόλου υπολογίζεται ότι θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Αντίστοιχα, οι δύο πλευρές έχουν συνάψει συμφωνίες κοινοπρακτικού χαρακτήρα για την από κοινού ανάπτυξη τριών νέων ακινήτων σε Αττική (Σπάτα), Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Ειδικότερα, στην Πάτρα θα αξιοποιηθεί η έκταση της πρώην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, επιφάνειας 21,5 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε πέρυσι μέσω πλειστηριασμού αντί 3,3 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, στο Ηράκλειο της Κρήτης σχεδιάζεται ένα εμπορικό πάρκο της τάξεως των 25.000 τ.μ. σε έκταση 50 στρεμμάτων, με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 40 εκατ. ευρώ. Μέσω της συνεπένδυσης από το στάδιο της ανάπτυξης, η Trade Estates επιτυγχάνει χαμηλότερο τίμημα αγοράς του τελικού προϊόντος, ενώ με τη σειρά της η Ten Brinke μειώνει κατακόρυφα το επενδυτικό της ρίσκο, καθώς εξασφαλίζει σίγουρο αγοραστή για το ακίνητο που θα κατασκευάσει. Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates έχει συνάψει προσύμφωνο με τη Lamda Development και για την απόκτηση και ανάπτυξη ενός ακόμα εμπορικού πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το νέο πάρκο θα είναι επιφάνειας της τάξεως των 30.000 τ.μ. και το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ. Μια πιθανή συνεργασία με την Ten Brinke Hellas και για το συγκεκριμένο ακίνητο, θεωρείται πολύ πιθανή, καθώς ήδη έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή