Ο Ευτύχης Βασιλάκης «ΕΥ Ελληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023»

Ο Ευτύχης Βασιλάκης «ΕΥ Ελληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023»

Ο πρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Aegean Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε «ΕΥ Eλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023», στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από την ΕΥ απόψε

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του αεροπορικού ομίλου Aegean Ευτύχης Βασιλάκης αναδείχθηκε «ΕΥ Eλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023», στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε από την ΕΥ απόψε.

«Είναι αναγνώριση ότι έχουμε δύο πόλους.Εναν, την Autohellas που δεν έχει βγάλει ποτέ ζημιές τα τελευταία 60 χρόνια. Και την Aegean που προσπαθεί να μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο διαγωνισμό της EY World Entrepreneur Of The Year™ στο Μονακό.

Νωρίτερα, ο κ. Βασιλάκης, κατά την βράβευσή του, ως νικητής μίας εκ των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, ανέφερε:

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δύο κατηγορίες. Αυτοί που τα ξεκίνησαν και αυτοί που τα συνεχίζουν. Είχα τη χαρά να είμαι γιός ενός από τα ελάχιστα επιχειρηματικά ζευγάρια του Θόδωρου και της Εμμανουέλας Βασιλάκη και ο ένας από τους δύο είναι ακόμη εδώ και δουλεύει ακόμη. Ημουν τυχερός διότι είχα ένα πατέρα που είχε όραμα, κουλτούρα και πίστη στην καινοτομία και μία μάνα που ήξερε πώς να υπηρετεί την καθημερινότητα. Είχα και τη χαρά μαζί με τον πατέρα μου και τον κ. Γερογιάννη (σ.σ.: CEO της Aegean) να στήσουμε μία εταιρεία που εξελίχθηκε λίγο μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται να υπηρετεί τους μετόχους, όλους αυτούς που δουλεύουν σε μία επιχειρήση και βέβαια τους καταναλωτές. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το πώς εντάσσουμε την καινούργια γενιά μέσα στις επιχειρήσεις μας. Εάν έχουμε κάνει κάποιο λάθος – εταιρείες υπηρεσιών είμαστε – ζητώ συγγνώμη. Ξαναελάτε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε καλύτερο».

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, Προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

-ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Βασιλάκη (Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας)

-η Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρος, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. (Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας)

-ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO, THEON GROUP – Ιδρυτής, EFA GROUP (Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας)

-ο Γιώργος Τσαρούχας, CEO και Co-Founder, DIALECTICA (Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας)

Ο Ευτύχης Βασιλάκης

Ο Ευτύχης Βασιλάκης, σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα που παραθέτει η ΕΥ, είναι επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς, βρίσκεται μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο, στο τιμόνι του oμίλου Βασιλάκη, ενός εξαιρετικά επιτυχημένου ομίλου με πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό επιχειρείν, που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην Κρήτη, από το όραμα, τη σκληρή δουλειά και την ικανότητα των ιδρυτών του, Θεόδωρου και Εμμανουέλας Βασιλάκη.

Με σπουδές στην Αμερική (Yale και Columbia) και μεγαλωμένος μέσα σε μία οικογένεια δραστήριων επιχειρηματιών, καθιερώνεται επιχειρηματικά μπαίνοντας στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου και συμμετέχει στην επέκταση του προσανατολισμού της Autohellas στις μακροχρόνιες μισθώσεις (leasing) και στη διαχείριση στόλου. Λίγα χρόνια αργότερα, θα έρθει η εισαγωγή της Autohellas στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προδιαγράφοντας τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του oμίλου, που θα ακολουθήσει.

Το 1999, με απόφαση του Θ. Βασιλάκη, η Aegean μπαίνει στις τακτικές αερομεταφορές, με όραμα ένα νέο επίπεδο υπηρεσιών για τη χώρα, με τη στήριξη ακόμη τεσσάρων σημαντικών αρχικών μετόχων. Τα χρόνια που ακολουθούν, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, μαζί με τον κ. Δημήτρη Γερογιάννη, και μία δυναμικά εξελισσόμενη ομάδα στελεχών, θα οδηγήσουν σταδιακά – παρά μια σειρά διαχρονικών κρίσεων – την Aegean στη σημερινή της θέση. Με σταθερά βήματα και έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία, η εταιρεία προχωρά με οργανική ανάπτυξη, αλλά και με μια συγχώνευση δυνάμενων ήδη από το 2001, προκειμένου να εδραιωθεί στην αγορά. Το 2007 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, θα ξεπεράσει και την, τότε κρατική, Ολυμπιακή, σε αριθμό επιβατών, ενώ το 2013 θα προχωρήσει στην εξαγορά της OLYMPIC AIR.

Σήμερα, παρά τις σαρωτικές προκλήσεις της πανδημίας, η ανάπτυξη και η καινοτομία παραμένουν συνώνυμα των εταιρειών του Ομίλου. Η Autohellasδιαχειρίζεται στόλο 57.000 οχημάτων, έχοντας, παράλληλα, σημαντικό μερίδιο στην εμπορία αυτοκινήτου με σημαντικό portfolio μαρκών, έχει παρουσία σε οκτώ χώρες και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία μετασχηματισμού του κλάδου. Όσο για την Aegean, επεκτείνει διαρκώς τη δραστηριότητά της, ολοκληρώνοντας σταδιακά τις παραλαβές 50 νέων αεροσκαφών, αλλά και δημιουργώντας το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης αερομεταφορών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την προσπάθεια για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με ελληνικό χρώμα. Το 2023, η εταιρεία εξυπηρέτησε περισσότερους από 15,5 εκατ. επιβάτες, με 76 αεροσκάφη και 307 απευθείας πτήσεις σε περισσότερους από 180 προορισμούς, σε 49 χώρες, έχοντας καθιερωθεί πλέον, τόσο ως ο εθνικός αερομεταφορέας, με σημαντικότατο ρόλο στην ανάδειξη της χώρας σε κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όσο και σε μία από τις πλέον επιτυχημένες και αγαπητές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή