Ο πρώτος απολογισμός αειφορίας της Global Sustain

Ο πρώτος απολογισμός αειφορίας της Global Sustain

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Global Sustain δεν είναι μόνο «γέννημα-θρέμμα» της αλματώδους ανάπτυξης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στη χώρα μας, αλλά στυλοβάτις της και από τις πρώτες σημαντικές αρτηρίες μέσα από τις οποίες κυκλοφορούν και προωθούνται οι αξίες και τα οφέλη από την ΕΚΕ. Τη γνωρίσαμε πριν από οκτώ χρόνια ως Eurocharity. Σήμερα –στις 29 Οκτωβρίου 2013– με ανανεωμένη την εταιρική ταυτότητά της φέρει το όνομα Global Sustain, έχει γραφεία στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στη Μελβούρνη (www. global sustain.org) και δημοσίευσε τον πρώτο Απολογισμό Αειφορίας 2012 κατά GRI και Global Compact και με μερική εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα Ε&Υ (Ernst&Young). Οπως είναι γνωστό, η Global Sustain παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, επικοινωνία, δικτύωση και εκπαίδευση και υποστηρίζει τα μέλη της – εταιρείες, οργανισμούς, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιους φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία κ.ά.

Στο τέλος κάθε χρόνου, η εταιρεία αυτή διαθέτει μέρος των εσόδων της, χρηματοδοτώντας δύο προγράμματα ΜΚΟ και στηρίζοντας το έργο τους. Επιπλέον, αναπτύσσει και εθελοντική δράση και συνεργασίες με τους οργανισμούς και τις εταιρείες-μέλη της. Αναφερόμενος στον πρώτο απολογισμό της ο διευθύνων εταίρος της Global Sustain κ. Μιχάλης Σπανός αναφέρει ότι «η πρώτη αυτή προσπάθεια αποτελεί ένα μικρό βήμα για ένα μεγάλο ταξίδι, στο οποίο είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι» και χαρακτηρίζει την εταιρεία του «πιστή πρέσβειρα της αειφορίας». Αναφερόμενος στη μετονομασία της εξηγεί ότι η λέξη «Global» δίνει τη διάσταση της ολιστικής πλέον προσέγγισης και της παγκόσμιας διασύνδεσης της αειφορίας για όλες τις επιχειρήσεις. Οσο για την έννοια της αειφορίας, αυτή έρχεται μέσα από τη λέξη Sustain και εκφράζει το τρίπτυχο People – Planet – Profit (άνθρωποι, περιβάλλον, οικονομική ωφέλεια), «ένα όραμα που η εταιρεία έχει διατυπώσει από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της και παραμένει πιστή σε αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή