Η επιτυχημένη πορεία οφείλεται στους εργαζομένους μας, λέει η Praktiker Hellas

Η επιτυχημένη πορεία οφείλεται στους εργαζομένους μας, λέει η Praktiker Hellas

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Praktiker Hellas, στα 22 -και πλέον- χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, αφενός συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας μας, ταυτόχρονα, όμως, επενδύει σταθερά και στην ανάπτυξη των 1.200 εργαζομένων και συνεργατών της «έναν από τις βασικότερους παράγοντες της επιτυχούς πορείας της» και με τους οποίους «χτίζει καθημερινά μια δυνατή και δυναμική σχέση». Μια σχέση που προφανώς είναι αμφίδρομη και αμοιβαία επωφελής, αφού οι συνεχείς έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων που διενεργεί η εταιρεία δείχνουν ότι το ποσοστό ικανοποίησής τους είναι μεγαλύτερο από 70%. Με ένα ελάχιστο ποσοστό (μικρότερο του 1%) αποχώρησης εργαζομένων και με μέσο όρο παραμονής στην εταιρεία μεγαλύτερο των 10 ετών, η εταιρεία πετυχαίνει να αναπτύσσει και να διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους, που της αποδίδουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της στην Ελλάδα.

«Προϊόντα» της διαφάνειας που χαρακτηρίζει την επικοινωνία της εταιρείας με το προσωπικό της, αλλά και της πολιτικής opendoors που σταθερά εφαρμόζει, είναι και οι υψηλοί δείκτες (80%) της υπερηφάνειας που οι εργαζόμενοι εκφράζουν για την εικόνα και τη φήμη της, την οποία και θεωρούν «εξαιρετική». Αναμενόμενο λοιπόν η Praktiker, λόγω του εργασιακού περιβάλλοντός της, να κατέχει διακεκριμένη θέση στον κλάδο της και να είναι η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου μεγάλου μεγέθους, που διακρίθηκε ως «Great Place to Work». Η εταιρεία ενθαρρύνει την εξέλιξη και την παραμονή των εργαζομένων της και δηλώνει τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη του προσωπικού μέσα από την εκπαίδευση που του προσφέρει με σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για την επιμόρφωσή του και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους εργασίας – αλλά και με ανταγωνιστικούς μισθούς και πολλαπλές παροχές.

Καταθέτει δε ως ζωντανή απόδειξη το ότι πολλά από τα σημερινά διοικητικά στελέχη της εταιρείας ξεκίνησαν να εργάζονται ως πωλητές κατά την πρόσληψή τους και σήμερα καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις στην εταιρεία. Εχει, μάλιστα, διακριθεί στον θεσμό «Sales Excellence Awards 2013» στην κατηγορία «Εκπαίδευση και ανάπτυξη Πωλητών». Μια διάκριση, που ανέδειξε τη διαρκή προσπάθεια της εταιρείας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της και με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της. Στην επιλογή των συνεργατών της με αξιοκρατικά κριτήρια, η Praktiker κατατάσσει και την έμπρακτη δέσμευσή της κατά των διακρίσεων, χάρη στην οποία το 50% των εργαζoμένων είναι γυναίκες και σημαντικός αριθμός τους κατέχει διοικητικές θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή