ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην S&B το βραβείο της «Προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο»

stin-s-amp-amp-b-to-vraveio-tis-prosforas-sto-koinoniko-synolo-2013396

Σε 25 άνεργους νέους η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. προσφέρει εννεάμηνη αμειβόμενη απασχόληση στις δραστηριότητές της στην Αθήνα, στη Μήλο και στη Φωκίδα, προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Οι νέοι που επιλέχθηκαν, έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Προγράμματος [email protected]&B, και αποκτούν ήδη επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, με τις οποίες μπορούν να βελτιώσουν την επαγγελματική προοπτική τους. Το πρόγραμμα αυτό είναι μέρος της κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας και σχεδιάσθηκε στις αρχές του 2013, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014, στο Πρόγραμμα [email protected]&B απενεμήθη το βραβείο «Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο» στο πλαίσιο του 17ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG σε ειδική τελετή για την απονομή των «Βραβείων Ανθρώπινου Δυναμικού». «Είναι η απάντηση της S&B στις ανησυχίες των νέων για το μέλλον τους και όλοι οι εργαζόμενοι της S&B υποδεχθήκαμε με πολύ μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης τους 25 νέους συναδέλφους μας και ήδη αποκομίζουμε αμοιβαία οφέλη» δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Σίσση Αμβροσιάδου, διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Νότιας Ευρώπης της S&B.

Στo Συμπόσιο της KPMG –για 14 συνεχή χρονιά– το θέμα εφέτος ήταν «Future Proof HR» και ανέδειξε τον ρόλο που διαδραματίζει η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στη δημιουργία αξίας για μια εταιρεία, αλλά και το πώς επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα η επιβράβευση των σωστών ανθρώπων.

Το ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανεργίας των νέων όπως και το «brain drain», το φαινόμενο να μεταναστεύουν τα «καλά μυαλά», κυριάρχησαν με γενικό συμπέρασμα ότι το HR έχει αρχίσει να επενδύει στα σύγχρονα εργαλεία και ότι η κρίση έφερε πιο κοντά τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με τη Διοίκηση. Στις εταιρείες που επίσης βραβεύθηκαν λόγω των σημαντικών και καινοτόμων πρωτοβουλιών τους στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι η Citi Ελλάδος, στην κατηγορία «Επιλογή και Διακράτηση Ανθρώπινου Δυναμικού» και η Wind στην κατηγορία «Διαχείριση Αλλαγών».