Ανοιχτός διάλογος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

Ανοιχτός διάλογος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Οργανισμός Κοινωνικής Δικτύωσης QualityNet Foundation (QNF) διοργάνωσε με επιτυχία τον θεσμό «Bravo!» που έχει στόχο να ενισχύσει στη χώρα μας τον διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) σχετικά με τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Το «BRAVO 2014», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 27 Μαρτίου στην Αθήνα, έθεσαν υπό την αιγίδα τους το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υποστήριξαν το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στα βασικά θέματα του διαλόγου ήταν οι Απολογισμοί Βιωσιμότητας 2012 που πραγματοποίησαν επιχειρήσεις και κοινωνικοί εταίροι, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετείχαν με τα αρμόδια ανώτερα στελέχη τους στον ανοιχτό αυτό διάλογο. Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν και η παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020» που παρουσίασε ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒ και πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Της πρωτοβουλίας αυτής ηγούνται τόσο το QNF όσο και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί φορείς της αγοράς.

«Η πρωτοβουλία αυτή προσβλέπει στην ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου καθώς και στη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίζουν την πορεία της χώρας μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο σε μικροοικονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Βιδάλης και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν «στη διαμόρφωση της βιώσιμης Ελλάδας που όλοι θέλουμε». Στο «κενό που υπήρχε» ανάμεσα στις δράσεις που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αποδεκτές από τα κοινά στα οποία απευθύνονται, και το οποίο ήρθε να γεφυρώσει ο θεσμός «Bravo», αναφέρθηκε η κ. Χρυσούλα Εξαρχου, αντιπρόεδρος του QNF, και κάλεσε τους συμμετέχοντες: «Να συνεχίσετε να συμπορεύεστε μαζί μας και να μας βοηθήσετε να εξελίξουμε τα διάφορα νέα πεδία του».

Το φετινό νέο πεδίο του θεσμού είναι το «BRAVO IN ACTION» που αποτέλεσε και την τρίτη ενότητα της εκδήλωσης με τη συμμετοχή ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων σε διάλογο για τα προγράμματα και τις δράσεις τους, με τις οποίες υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον κ. Βιδάλη των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των Απολογισμών Βιωσιμότητας για το 2012 οι οποίοι συγκεντρώσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή