Novartis: Δωρεά φαρμάκων σε κοινωνικά ιατρεία και ιδρύματα χρονίως πασχόντων

Novartis: Δωρεά φαρμάκων σε κοινωνικά ιατρεία και ιδρύματα χρονίως πασχόντων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο κέντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας μας είναι ο άνθρωπος. Και στόχος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες, αλλά πρωτίστως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη». Είναι απόσπασμα από τη δήλωση της διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis Hellas, κ. Σίσσυς Ηλιοπούλου, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της πρόσφατης δωρεάν διάθεσης από τη Novartis εκατοντάδων φαρμάκων στο πλαίσιο της ενεργού συμμετοχής της στο Πρόγραμμα «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Απορους και Ανασφάλιστους». Δωρήθηκαν σκευάσματα που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών και θα καλύψουν ανασφάλιστους κοινωνικών ιατρείων 320 δήμων, όπως και των ιδρυμάτων χρονίως πασχόντων της χώρας.

Πρόσφατα, η Novartis Hellas ΑΕΒΕ εξέδωσε τον απολογισμό Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2013, η οποία κατέχει το Επίπεδο «Β» με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες G3.1 του Global Reporting Initiative (GRI). Και είναι ο πρώτος απολογισμός του φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα που βρίσκεται στο επίπεδο αυτό. Ταυτόχρονα, με το επίπεδο αυτό αντανακλάται και η εστίαση της εταιρείας στην εφαρμογή των συγκεκριμένων διεθνών οδηγιών εταιρικής υπευθυνότητας και στους οικουμενικούς στόχους χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών, όπως και στην αξιοποίηση των αρχών της συμμετοχικότητας, ουσιαστικότητας και ανταπόκρισης στο ΑΑ1000.

Είναι ο δεύτερος ετήσιος απολογισμός που εκδίδει η εταιρεία, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Stream Management και αποτελεί μέσο ενημέρωσης και διαφάνειας για τις δραστηριότητες της εταιρείας στη χώρα μας, ως προς τη συμβολή της για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, για την υποστήριξη των ασθενών και της κοινωνίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και για το περιβάλλον εργασίας που παρέχει στους εργαζομένους της – για το οποίο έχει επανειλημμένως διακριθεί. Εχει επίσης επιβραβευθεί με διεθνείς και ελληνικές διακρίσεις για επιτεύγματα στους τομείς της καινοτόμου έρευνας και της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στα σημαντικά επιτεύγματα που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της για το 2013 αναφέρονται η ανάδειξή της ως η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 9,97%. Η διάθεση άνω των 130,2 εκατ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία μέσα από επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης, όπως και για φόρους, μισθοδοσία, προμηθευτές, αλλά και για δωρεές και χορηγίες. Διεξήγαγε επίσης 82 κλινικές μελέτες στις οποίες επένδυσε άνω των 9,3 εκατ. ευρώ και συνεργάσθηκε με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, επενδύοντας 52 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστήριξε την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για περισσότερους από 18 φορείς ασθενών, ενώ διατήρησε στο 88% το ποσοστό των αγορών της από εγχώριους προμηθευτές. Επιπλέον, μείωσε την κατά κεφαλήν κατανάλωση νερού κατά 3,7% και στο 28,9% των εργαζομένων της, προσέφερε τουλάχιστον ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή