Δωρεές και προγράμματα κοινωνικής ευαισθησίας από τη Roche Hellas

Δωρεές και προγράμματα κοινωνικής ευαισθησίας από τη Roche Hellas

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Απρίλιο η Roche Hellas σημείωσε ένα crescendo εταιρικής κοινωνικής προσφοράς και ευαισθησίας, πραγματοποιώντας προγράμματα που απαντούν ανακουφιστικά και με ιδιαίτερο ανθρωπισμό στους ευάλωτους κοινωνικούς τομείς που δημιούργησε η απερχόμενη κρίση. Αρχίζοντας με την πλέον πρόσφατη προσφορά της, αναφερόμαστε στη δωρεά φαρμάκων αξίας 2 εκατ. ευρώ για ανασφάλιστους ασθενείς, που ανακοινώθηκε στις 23 Απριλίου και χαιρετίστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Είναι το νέο «Πρόγραμμα Ανασφάλιστων Ασθενών», μια πρωτοβουλία της Roche Hellas που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε τόση έκταση –καλύπτει ολόκληρη τη χώρα– και θέτει συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων στη διάθεση δημόσιων νοσοκομείων, όπως και στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών. Ο υπουργός έθεσε την πρωτοβουλία αυτή υπό την αιγίδα του υπουργείου του και –μεταξύ άλλων– την χαρακτήρισε «όχι μόνο χρήσιμη και αναγκαία, αλλά παράλληλα, αφορμή για να προβάλλεται η σημασία της προσφοράς».

Ενωρίτερα, στις 14 Απριλίου ανακοινώθηκε η έναρξη του Προγράμματος «Roche Management Trainee Program» που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αφορά την έμμισθη επαγγελματική απασχόληση δέκα νέων πτυχιούχων για ένα χρόνο ως εκπαιδευόμενους στη Roche Hellas. Για την επιλογή τους ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ η συμμετοχή της υποψηφιότητάς τους απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τον πρώτο χρόνο της υλοποίησής του –το 2013– το πρόγραμμα προσείλκυσε συνολικά 1.392 υποψηφίους από τους οποίους επελέγησαν 182 και, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης, προκρίθηκαν 43. Επειτα από σειρά συνεντεύξεων αναδείχθηκαν οι δέκα νέοι πτυχιούχοι, οι οποίοι και εργάζονται ήδη από τον Σεπτέμβριο 2013 στη Roche Hellas.

Στις 10 Απριλίου ανακοινώθηκε το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Roche-AUEB Digital Academy» διάρκειας έξι μηνών και συνολικά 100 εκπαιδευτικών ωρών που απευθύνεται σε 25 στελέχη της Roche Hellas. Είναι το πρώτο πρόγραμμα στον φαρμακευτικό κλάδο που εξοπλίζει τα σύγχρονα στελέχη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στον συγκεκριμένο χώρο και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, παρέχει στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό Digital Marketing από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΠΑ. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της, η Roche Hellas δεν επιβεβαιώνει μόνο τη δέσμευσή της να επενδύει στη συνεχή ανάπτυξη και επιμόρφωση των εργαζομένων της, αλλά και την ανάδειξή της ως Best Work Place – για την οποία βραβεύθηκε τόσο το 2013 όσο και το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή