Θετικό πρόσημο στον απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Θετικό πρόσημο στον απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 –«Ημέρα Εθελοντισμού»– οι εργαζόμενοι της «ΑΒ Βασιλόπουλος», για τετάρτη συνεχή χρονιά, ανέλαβαν δράσεις που ενισχύουν τους δεσμούς συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες, μέσα από την αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά. Με επίκεντρο τον «άνθρωπο» προκρίθηκαν πέντε δράσεις και χρηματοδοτήθηκαν με 3.000 ευρω η κάθε μία και, επιπλέον, προκρίθηκε η αποστολή τριών εθελοντών στην Αλόννησο σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» είναι μέλος του ομίλου Delhaize που δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου τροφίμων σε εννέα χώρες.

Πρόσφατα, ο όμιλος παρουσίασε τον Εταιρικό Κοινωνικό Απολογισμό 2013 (www.delhaizegroup.com) με επιτεύγματα που τον φέρουν να ηγείται σε θέματα αειφορίας έως το 2020. Στον Απολογισμό αυτό, εφέτος για πρώτη φορά, παρουσιάζει και την πρόοδο της κάθε εταιρείας-μέλους του ομίλου ξεχωριστά (Sustainability Progress Report 2013). Επιπλέον, ο Απολογισμός της ΑΒ βρίσκεται και στην ιστοσελίδα της (www.ab.gr).

Με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τομέα της αειφορίας το 2020, η συνολική πρόοδος του ομίλου μέσα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του 2013, στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης βασικών πόρων και στις ανάγκες των καταναλωτών για έναν υγιέστερο τρόπο ζωής, τον φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του.

Για παράδειγμα, στους τομείς της βιώσιμης γεωργίας και της γήινης διατροφής, η «ΑΒ Βασιλόπουλος», για πρώτη φορά στο Αιγαίο, συνεργάζεται με την WWF για να ενθαρρύνουν τους αλιείς να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές. Επίσης, 82% των προμηθευτών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας του ομίλου είναι πιστοποιημένοι με πρότυπα αναγνωρισμένα από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Global Food Safety Initiative – GFSI). Σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, ο όμιλος Delhaize μείωσε αισθητά τα απόβλητα, κυρίως με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων.

Η μείωση των απωλειών των ψυκτικών ρευστών –που αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες της κλιματικής αλλαγής– αποτελεί σημαντικό στόχο του ομίλου και την επίτευξή του την επιχειρεί μέσα από την εγκατάσταση υπερσύγχρονων συστημάτων. Ιδιαίτερη ευαισθησία επιδεικνύει επίσης απέναντι στους εργαζομένους και στους συνεργάτες προτάσσοντας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα των απασχολουμένων. Ενας τομέας για τον οποίο έχει διακριθεί μέσα από την «Καμπάνια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που ανέδειξε την Delhaize Αμερικής σε έναν από τους καλύτερους χώρους εργασίας στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή