Πρώτη πιστοποίηση επαγγελματιών ΔΑΔ στην Ελλάδα

Πρώτη πιστοποίηση επαγγελματιών ΔΑΔ στην Ελλάδα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι πρώτοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα είναι γεγονός». Με τα λόγια αυτά η ICAP Group και συγκεκριμένα η ICAP People Solutions μάς ανακοίνωσε τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας από τη συμμετοχή στις παγκόσμιες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, για την απόκτηση Πιστοποιητικού Human Resources Business Professional (HRBP) που ανήκει στη Society for HR Management (SHRM) – το μεγαλύτερο σώμα διεθνώς, με τα πιστοποιημένα στελέχη του να ξεπερνούν τα 130.000 παγκοσμίως. Η εκπαίδευση των στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα μας για την απόκτηση της πιστοποίησης SHRM διενεργείται από την ICAP People Solutions με τη συνεργασία της Studysmart και με την επιστημονική καθοδήγηση του ιδρυτή της δρος Κωνσταντίνου Κυρίτση.

Διαφοροποίηση

«Η πιστοποίηση για τους επαγγελματίες σημαίνει πολλά, αφού διαφοροποιούνται στην αγορά εργασίας, ιδίως στην Ελλάδα όπου δίνουμε έμφαση στην ακαδημαϊκή κατάρτιση περισσότερο από την επαγγελματική» επισημαίνει ο κ. Κυρίτσης, για να συμπληρώσει ότι «το πρώτο αυτό τμήμα δούλεψε πολύ και φυσικά χάρηκε εξίσου πολύ με τα αποτελέσματα αυτά που δικαίωσαν όλους μας». Σημειώνεται ότι η επιτυχία των αποτελεσμάτων από τις εξετάσεις που έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στη χώρα μας ξεπέρασαν το 85% – ποσοστό που θεωρείται από τα ανώτερα σε διεθνές επίπεδο, με δεδομένο ότι ο μέσος όρος παγκοσμίως δεν ξεπερνά το 60%, σύμφωνα με έρευνα του Human Resources Certification Institute (www.hrci.org).

Οπως είναι γνωστό, η ICAP Group (www.cap.gr), ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Κύπρο, παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων, που ομαδοποιούνται στις εξής τέσσερις κατηγορίες: Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions. Σε σχόλιό του για την πρώτη αυτή πιστοποίηση και την επιτυχή συμμετοχή των στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα μας, ο κ. Γιώργος Χάρος, εκτελεστικός διευθυντής της ICAP People Solutions, υπογράμμισε ότι «η κοινότητά μας έχει τώρα ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, καθοδήγησης και τυποποίησης του επιστημονικού αντικειμένου του HR. Μπορούμε να επωφεληθούμε ως επαγγελματίες, αλλά και να βοηθήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις εταιρείες μας».

Αναγνωρίζεται διεθνώς

Το Πιστoποιητικό HRBR αναγνωρίζεται παγκοσμίως και επικυρώνει επαγγελματικές ικανότητες και εμπειρία καθώς και τη δέσμευση και την προσήλωση του επαγγελματία σε τεχνικές και λειτουργικές αρχές, όπως και στο επαγγελματικό ήθος. Το πιστοποιητικό έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ και ανανεώνεται με την επανάληψη της διαδικασίας πιστοποίησης μέσα από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται και η περαιτέρω ανάπτυξη που έχει σημειώσει ο επαγγελματίας του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή