«Ξοδέψτε έξυπνα» από την HSBC Ελλάδος

«Ξοδέψτε έξυπνα» από την HSBC Ελλάδος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγο καιρό –από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές Ιουνίου– σε πέντε σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, 400 μαθητές παρακολούθησαν το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Junior Achievement «More than Money» που πραγματοποιεί η HSBC Ελλάδος για τετάρτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας. Σε συνεργασία με τον προαναφερθέντα οργανισμό, μέσα από πρακτικές δραστηριότητες και με εθελοντές δασκάλους τους εργαζόμενους της HSBC Ελλάδος, διδάσκει τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού τι θα πει «κέρδος, δαπάνη, αποταμίευση», ώστε να «ξοδεύουν έξυπνα». Εισάγει τους μαθητές στην έννοια της επιχειρηματικότητας και της διαχείρισης των χρημάτων, μέσα από την εξοικείωσή τους με όρους όπως έσοδα, έξοδα, κατάθεση, επιτόκιο, εισόδημα, επιχείρηση, επιχειρηματίας, εργαζόμενος, διαφήμιση, επαγγελματική δεοντολογία, επιχειρηματικό πλάνο, καταναλωτής κ.ά. Ταυτόχρονα, τους αναπτύσσει δεξιότητες που μπορούν να συμβάλλουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Στη χώρα μας, το παγκόσμιο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ομίλου της HSBC έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και φορέας του είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005 (www.senja.gr), και είναι μέλος του Junior Achievement Young Enterprise Europe, που είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη, αλλά και το περιφερειακό κέντρο του παγκόσμιου ομώνυμου οργανισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Είμαστε περήφανοι που πραγματοποιούμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα JA More than Money του ΣΕΝ/Junior Achievement» δηλώνει ο κ. Στιβ Μπάνερ, Chief Executive Officer της HSBC Ελλάδος και ευχαριστεί τους εργαζομένους της «που συμμετείχαν εθελοντικά προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στην επόμενη γενιά». Οπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα ο όμιλος HSBC δραστηριοποιείται από το 1981 με παρουσία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ο όμιλος HSBC δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 75 χώρες και περιοχές παγκοσμίως και ανήκει στη μητρική εταιρεία HSBC Holdings plc. που έχει την έδρα της στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή