«Πυλώνες Αλληλεγγύης» χτίζει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

«Πυλώνες Αλληλεγγύης» χτίζει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σύντομη αλλά ιδιαιτέρως περιγραφική φράση «η αλληλεγγύη θέλει γέφυρες και οι γέφυρες πυλώνες», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) δίνει ταυτόχρονα και τη σύνοψη ενός επιτεύγματός της, με το οποίο, πέρα από την υψηλή εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα που αποδεικνύει, αναδεικνύει ταυτόχρονα βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία, αλλά και τόλμη για πρωτοπορία. Αναφερόμαστε στους «Πυλώνες Αλληλεγγύης», την ένωση κοινωνικών φορέων που συστήθηκε με πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑΣ Α.Ε. «όταν η οικονομική συγκυρία έπληξε το κράτος-πρόνοια και έφερε τα πλέον αδύναμα μέλη της κοινωνίας σε κρίση» (www.gefyra.gr).

Είναι μια πλατφόρμα-συμμαχία που την αποτελούν δεκάδες κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με συλλογικό σχεδιασμό και κοινή δράση. Προσελκύει «συμμάχους» μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα, πέραν της οικονομικής παραμέτρου, να ενθαρρύνει και να συσπειρώνει τους πολίτες. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΚΦ «Πυλώνες Αλληλεγγύης» που έγινε στη Ναύπακτο, η πολυάριθμη συμμετοχή των εκπροσώπων όσο και η έγγραφη νέων μελών χαρακτηρίστηκε ως «νίκη της έμπρακτης αλληλεγγύης» με ιδιαίτερο αποδεκτή αυτήν τη φορά τον Σύλλογο ΑμεΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας «Αλκυόνη».

Οπως είναι γνωστό, στα νέα συμβόλαια «ΓΕΦΥΡΑ e-pass» που υπογράφονται κάθε μήνα προβλέπονται μερίσματα τα οποία κατανέμονται με γνώμονα την προτεραιότητα των αναγκών. Πόρους επίσης αποδίδει και το πρόγραμμα «Εικόνα σου είμαι κοινωνία» με το οποίο παραχωρείται η εμπορική εικόνα της γέφυρας Ρίου, με οικονομικό ή υλικό αντιστάθμισμα. Σύμμαχος των «Πυλώνων» είναι και η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican που προσφέρει και αυτή τη μεταφορά πασχόντων με τα ασθενοφόρα της. Πρωτεργάτης των «Πυλώνων» -και όχι μόνο- είναι ο κ. Γιάννης Φρέρης, διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η θητεία του οποίου ως γενικού συντονιστή ανανεώθηκε. Και όχι μόνο στη Συντονιστική Επιτροπή των «Πυλώνων», αλλά επανεξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Διευθυντών, μέλη της οποίας είναι 2.300 διευθυντές Επικοινωνίας από όλη την Ευρώπη (www.eacd-online.eu). Η επανεκλογή του στο Δ.Σ. έγινε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της 8ης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της Επικοινωνίας (European Communication Summit) στις 9-11 Ιουλίου 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή