Η Pfizer Hellas πρωταγωνιστεί στον Παιδικό Αντιρρευματικό Αγώνα

Η Pfizer Hellas πρωταγωνιστεί στον Παιδικό Αντιρρευματικό Αγώνα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της «μεγαλύτερης δωρεάς που έχει ποτέ δοθεί από φαρμακευτική εταιρεία» –φάρμακα αξίας 1.000.000 ευρώ για τις ανάγκες ανασφάλιστων και άπορων ασθενών, το φθινόπωρο του 2013– η Pfizer Hellas (www.pfizer.gr) επιβεβαιώνει με πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής προσφοράς «τη μακρά ιστορία της στην υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών, για την οποία είμαστε υπερήφανοι», όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ερικ Νόρντκαμπ. Και ότι «η συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας, όχι μόνο μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες εργαζόμαστε». Η πλέον πρόσφατη πρωτοβουλία της είναι η δωρεά προς τον Σύλλογο «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» για την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής περίπου 25 παιδιών με χρόνια ρευματικά νοσήματα, σε θερινή κατασκήνωση. Τα παιδιά αυτά που παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Ανοσολογικό και Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης, θα συνοδεύονται από ομάδα ειδικών –παιδίατρο και φυσιοθεραπευτή– για την καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία τους, όπως και για τη σωματική και ψυχική ευεξία τους.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Pfizer Hellas που μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε για άλλη μια χρονιά αυτή την πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά» δηλώνει η κ. Φ. Κανακούδη – Τσακαλίδου, καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και πρόεδρος του Παιδικού Αντιρρευματικού Αγώνα (ΠΑΑ), ο οποίος ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 1989. Στα 25 αυτά χρόνια έχει δημιουργήσει δύο Συλλόγους που συνεργάζονται στενά για τους κοινούς στόχους τους.

Από την πλευρά της, η Pfizer με περισσότερα από 150 χρόνια σε όλο τον κόσμο και 54 χρόνια στην Ελλάδα, εργάζεται για τη βελτίωση της υγείας και ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής των ανθρώπων και συνεργάζεται με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη.

Στόχος της εταιρείας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, είναι η αποτελεσματική προσφορά στη δημόσια υγεία και στην ελληνική κοινωνία «ιδιαιτέρως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία». Κατά την οποία, στις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών, ανταποκρίνεται με πράξεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και οικονομικής προσφοράς.

Στις πλέον πρόσφατες εθελοντικές δράσεις των εργαζόμενων της, είναι και η ψυχαγωγία των ηλικιωμένων της Λέσχης Φίλιας και Δημιουργικής Ωριμότητας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία έπαιξαν και τραγούδησαν τα μέλη της Pfizer Hellas Band – της ορχήστρας των εργαζομένων της Pfizer Hellas.

Επίσης, με την οικονομική υποστήριξη της Pfizer Hellas και σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου, η οποία εδώ και 20 χρόνια προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, αλλά στηρίζει και άλλες ανάγκες των κατοίκων τους, κατασκεύασαν και παρέδωσαν στους κατοίκους της Αμοργού, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στο οποίο μπορούν να αθλούνται δωρεάν ενήλικες και παιδιά. Βρίσκεται στο λιμάνι Κατάπολα του νησιού και τη λειτουργία του έχει αναλάβει ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Ομιλος Αμοργού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή