Χαλκόρ: επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Χαλκόρ: επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον με όλες τις προκλήσεις που αναμένονται, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές με υπευθυνότητα», δηλώνει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος μέσα από το μήνυμα με το οποίο συνοδεύει την πρόσφατη έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2013 ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις του Επιπέδου Β+ των Οδηγιών του Global Reporting Initiative GRI – G3-1 και φέρει Δήλωση Εξωτερικού Φορέα Επαλήθευσης από την TUV Austria Hellas.

Οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τα «όχι και τόσο ενθαρρυντικά εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα» κατά το 2013 δεν αναχαίτισαν τις προσπάθειες της εταιρείας στους τομείς της εταιρικής υπευθυνότητάς της ούτε το επενδυτικό πρόγραμμά της, με συνολικές επενδύσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ και η παραγωγή του «κοινωνικού προϊόντος» ήταν αξίας 80 εκατ. ευρώ. Και αυτά, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα χρήση της εταιρείας κατά το 2013 κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα. Με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, επενδύει σε έρευνα και τεχνολογία για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και αξιόπιστων λύσεων. Ενώ για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων –ήδη από το 2009– εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε όλες τις παραγωγικές μονάδες.

Το 2013 το επενδυτικό έργο που υλοποίησε σε έργα περιβαλλοντικής προστασίας και πρόληψης ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η κατανάλωση νερού ανά τόνο προϊόντος μειώθηκε –σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο– κατά 6%, όπως και η κατανάλωση της θερμικής ενέργειας, κατά 10%. Η ΧΑΛΚΟΡ είναι από τους μεγαλύτερους ανακυκλωτές χαλκού, ψευδαργύρου και των κραμάτων τους στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί το σκραπ ως πρώτη ύλη. Το 2013 το προς ανακύκλωση σκραπ έφτασε στο –εξαιρετικά υψηλό– 51% της συνολικής ποσότητας μετάλλων που προμηθεύθηκε.

Την ύψιστη προτεραιότητα στις δεσμεύσεις της εταιρείας κατέχει η Υγεία και η Ασφάλεια των 414 εργαζομένων της – μεταξύ των οποίων 22 είναι άλλων εθνικοτήτων και το 40% του συνόλου από την τοπική κοινωνία. Τα τελευταία έξι χρόνια –2008 – 2013– δαπανήθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ σε προγράμματα για την αναβάθμιση των υποδομών σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας. Ενώ κατά το 2013 οι δαπάνες αυτές ανήλθαν συνολικά σε 127.000 ευρώ. Τον ίδιο χρόνο –παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες– πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.781 εργατοώρες εκπαίδευσης, με συνολικό κόστος άνω των 45.000 ευρώ.

Η εταιρεία υποστηρίζει ένθερμα τον εθελοντισμό των εργαζομένων της και την έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία τους, η οποία και εκδηλώνεται με πρωτοβουλίες και προγράμματα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προστασίας του περιβάλλοντος και με εθελοντική αιμοδοσία. Το 2013 δραστηριοποιήθηκε το Εσωτερικό Πρόγραμμα «Συνεισφέρουμε Ολοι Μαζί για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης» με προσφορά αγαθών σε άπορες οικογένειες της τοπικής περιοχής. Επίσης, με συμμετοχή στην Πρωτοβουλία του Τηλεοπτικού / Ραδιοφωνικου Σταθμού ΣΚΑΪ έκαναν δενδροφύτευση στην Πεντέλη, ενώ την τελευταία τριετία η Τράπεζα Αίματος της ΧΑΛΚΟΡ έχει βοηθήσει συνολικά 79 συνανθρώπους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή