Εως 31/5 οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό «Νίκος Αναλυτής»

Εως 31/5 οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό «Νίκος Αναλυτής»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διοργανώνει τον Φοιτητικό Διαγωνισμό «Νίκος Αναλυτής». Ενας θεσμός που φέρει επάξια το όνομα του αείμνηστου προέδρου του Δικτύου Νίκου Αναλυτή και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας. Οι νέοι μας προσκαλούνται όχι μόνο να εντρυφήσουν και να αναγνωρίσουν τις πολύπλευρες διαστάσεις του Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και μέσα από τις απόψεις που οι ίδιοι θα καταθέσουν, να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, ώστε να υιοθετηθεί μια περισσότερο υπεύθυνη επιχειρηματική συμπεριφορά.

Ο θεσμός είναι πρωτοβουλία του ΕΔΕΚΕ και του Ελληνικού Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ. Εγκαινιάσθηκε τον Δεκέμβριο 2013 σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο, όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος του ΕΔΕΚΕ κ. Μαρία Αλεξίου, «θεωρούμε πρωτοπόρο στην Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και εμπλουτίζει και αναβαθμίζει συνεχώς το πρόγραμμα σπουδών, αλλά και τις υπηρεσίες του συνολικά».

Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης». Και η προθεσμία για την υποβολή των εργασιών είναι η 31η Μαΐου 2015. Απευθύνεται σε ομάδες τριών έως τεσσάρων ατόμων – φοιτητών, προ – μεταπτυχιακών προγραμμάτων, στα οποία η ΕΚΕ περιλαμβάνεται στα επιστημονικά ενδιαφέροντά τους. Καλούνται να συγγράψουν εργασία επί του θέματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και, κατά προτίμηση, στους κλάδους του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και της Αγροτο-διατροφής (www.csrhellas.org).

Ο διαγωνισμός και με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι νικητές του διαγωνισμού θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες το 2015, όπως και στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χορηγοί του φετινού Φοιτητικού Διαγωνισμού είναι οι εταιρείες – μέλη του Δικτύου CSR Hellas – Aegean, Alpha Bank, AXA Ασφαλιστική, Chipita, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Τράπεζα, Eurobank, McCain Hellas, Παπαστράτος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή