Ο ΟΠΑΠ δώρισε σε πέντε νοσοκομεία τεχνολογικό εξοπλισμό

Ο ΟΠΑΠ δώρισε σε πέντε νοσοκομεία τεχνολογικό εξοπλισμό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους πρωταθλητές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου -ΟΠΑΠ Α.Ε.- έχει επιλέξει την κοινωνική συνεισφορά ως «συνοδοιπόρο» κατά την ανοδική πορεία της ανάπτυξής του, την οποία και σταθερά διευρύνει. Μέσα από γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις, τα απτά αποτελέσματα των οποίων καταγράφονται σε ετήσια βάση, ολοκλήρωσε μέσα στο 2014 τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλού επιπέδου σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ προσέφερε έναν γραμμικό επιταχυντή για τη διεξαγωγή στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας σώματος. Ετσι, το ΑΧΕΠΑ είναι πλέον το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα που -από τον Μάιο 2015 με την οριστική παραλαβή του μηχανήματος- θα παρέχει τις θεραπείες αυτού του είδους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αίγινας «Αγιος Διονύσιος» εγκαταστάθηκε σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας, μαστογραφίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» λειτουργούν ήδη δύο θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα.

Και στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέφερε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας – πλησιοθεραπείας δέρματος. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρθηκε ένα ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα – το μοναδικό σύστημα θεραπείας βραχείας διάρκειας που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος εξοπλισμός να χρησιμοποιείται ήδη για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, τόσο για τους εσωτερικούς όσο και από τους εξωτερικούς ασθενείς.

Η εταιρεία δηλώνει ότι στόχος της είναι να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της υγείας, που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της εταιρικής υπευθυνότητάς της. Επιπλέον, η ΟΠΑΠ Α.Ε. -που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1958- επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας, καθώς φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία, και να απαντά έτσι στις πραγματικές και μεγάλες ανάγκες της, κάτι που μετατρέπει την αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή