Απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης 2014 ΟΤΕ – Cosmote

Απολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης 2014 ΟΤΕ – Cosmote

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στον Ομιλο ΟΤΕ αλλάζουμε συνεχώς προς το καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για αλλαγή και βελτίωση, και ερχόμαστε πιο κοντά στους συμπολίτες μας, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Πιο υγιείς και πιο δυνατοί από ποτέ, ενώνουμε δυνάμεις με την κοινωνία και με σταθερά βήματα δίνουμε νέα ώθηση στο μέλλον της χώρας μας». Είναι μια φραστική απεικόνιση με βάση τα πεπραγμένα του Ομίλου, όπως καταγράφονται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2014 ΟΤΕ – Cosmote, και τη συνθέτει μέσα από το μήνυμά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Προτάσσοντας τους εργαζόμενους ως προτεραιότητα, ο Ετήσιος Απολογισμός 2014 είναι καταρτισμένος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Global Reporting Initiative (GRIM), για το επίπεδο Εφαρμογής Α+.

Παρουσιάζει το πολύπλευρο έργο του Ομίλου μέσα από την πειστική γλώσσα των αριθμών και σύμφωνα με την έκθεση ανεξάρτητης διασφάλισης από την Deloitte Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε.

Συγκεκριμένα το 2014, ΟΤΕ και Cosmote προσέφεραν περισσότερα από 2,8 εκατ. ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς. Σημειώνεται ότι μόνο μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών για φοιτητές με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα διατέθηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Ο Ομιλος, διατηρώντας την «πρωτιά» του ως ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες, υλοποίησε το 65% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς. Ταυτόχρονα, οι δύο εταιρείες μείωσαν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 1,3% (6000 MWh), προώθησαν για εναλλακτική διαχείριση 3.200 τόνους απορριμμάτων και μείωσαν τις συνολικές εκπομπές αέριων φαινομένου θερμοκηπίου (ΑΦΘ) κατά 5%. Την προτεραιότητα που επικαλείται ο Ομιλος προς το ανθρώπινο δυναμικό του τη στήριξε με 700 προσλήψεις νέων ανθρώπων και με επενδύσεις για την ανάπτυξή του προσφέροντας εκπαιδεύσεις.

Συγκεκριμένα, σε θέματα υγείας και ασφάλειας εκπαιδεύθηκαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και Cosmote, ενώ περισσότεροι από 1.400 τεχνικοί του ΟΤΕ παρακολούθησαν το πρόγραμμα ACT2 για την ανανέωση είτε την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι διαθέσιμος μόνο σε ηλεκτρονική μορφή (www.ote-cosmote-cr2014.gr), ενώ η πρόσβαση σε κάθε πληροφορία είναι άμεσα εφικτή και με τη χρήση οπτικοακουστικών εφαρμογών και διαδραστικών εργαλείων.

Συνοψίζοντας, η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ντέπη Τζιμέα, επισημαίνει ότι «η σχέση του Ομίλου ΟΤΕ με τους εταίρους του είναι σχέση εμπιστοσύνης. Και αυτή η σχέση χτίζεται μόνο με ειλικρίνεια, συνέπεια και συνέχεια. Τα τελευταία χρόνια η συνεισφορά μας στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας πρακτικής και παραμένει προτεραιότητα παρά την κρίση. Πιστεύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και το αποδεικνύουμε με πράξεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή