Στις 2 Οκτωβρίου το Sustainability Forum 2015 της Global Sustain

Στις 2 Οκτωβρίου το Sustainability Forum 2015 της Global Sustain

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία πρωτοβουλία με την οποία η εταιρεία Global Sustain προωθεί στην πράξη τη λειτουργία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας είναι το Sustainability Forum 2015, που φέτος για τετάρτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη 2 Οκτωβρίου 2015 με χορηγό φιλοξενίας τις άνετες και κατάλληλα οργανωμένες και εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της ΟΤΕAcademy. Το «Sustainability Forum 2015 – A training, networking and professional development event» είναι ένα πολυθεματικό –κυρίως εκπαιδευτικό– Forum, με εξειδικευμένα εργαστήρια (workshops), που αποσκοπεί στη στοχευόμενη κατάρτιση των συμμετεχόντων από διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικούς, αλλά και στη γνωριμία τους με στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως και με εκπρόσωπους διεθνών οργανισμών.

Το φάσμα των επαγγελματικών ειδικοτήτων που μπορούν να επωφεληθούν από τη σφαιρική αλλά και επιλεκτική αυτή κατάρτιση είναι πολύ ευρύ, όπως άλλωστε και η θεματολογία των εργαστηρίων. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν ειδικοί σε θέματα αειφορίας από οργανισμούς όπως GRI, Principles for Responsible Investing, Cambridge University, Berlin University, Unilever, AHC Group, LNE Group, British Telecom, Municipal Waste Europe κ.ά., οι οποίοι μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια και συνεδρίες θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. Θεσμικοί υποστηρικτές του Forum είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Ελληνο-Ολλανδικός Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύνδεσμος.

Το Forum (www.globalsustain. org) απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που ασχολείται με την αειφορία και συγκεκριμένα στους sustainability/CSR managers, τους υπευθύνους ανθρωπίνου δυναμικού και του μάρκετινγκ, στα στελέχη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, σε περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς Περιβάλλοντος, Environmental risk managers, Quality Assurance Specialists, μηχανικούς ΙΤ, νομικούς, επενδυτές, στελέχη ΜΚΟ, φοιτητές κ.ά. (http://sustainabilityforum.gr). Στα θέματα που φέτος θα επικεντρωθεί περιλαμβάνονται τα εξής:

• Παγκόσμιες τάσεις αειφορίας και επιχειρηματική καινοτομία.

• Το σχέδιο Sustainable Living Plan της Unilever για την αειφορία.

• Κυκλική οικονομία και διαχείριση απορριμμάτων.

• Επιχειρήσεις της νέας οικονομίας. Κριτήρια αειφόρων επενδύσεων στις αξίες των μετοχών και τάσεις.

• Δημιουργία κοινωνικής και επιχειρηματικής αξίας.

• Χρηματοδότηση έργων αειφορίας μέσω του Horizon 2020 και άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων.

• Το GRI στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αειφορίας. Το G4 και τα GRI Corporate Leadership Groups για τους ενοποιημένους απολογισμούς και το Reporting 2025.

• Ενεργειακή αποδοτικότητα και ISO50001.

• Υπεύθυνες επενδύσεις, o ρόλος των επενδυτών και εταιρική διακυβέρνηση.

• Επιτυχία στην αειφορία μέσω της βελτιστοποίησης της εταιρικής υγείας.

Οπως είναι γνωστό, η Global Sustain (www.globalsustain.org) έχει γραφεία σε Αθήνα, Βασιλεία, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Κολόμπο, Λονδίνο, Μελβούρνη και Ντουμπάι. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εταιρείες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με συμβουλευτικές και on-line υπηρεσίες, με το ηλεκτρονικό newsletter, τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, με την ενότητα Members-to-Members, την ετήσια έκδοση Yearbook και το Sustainability Forum συμβάλλει στην προβολή του αειφόρου έργου των μελών της, τόσο στις αγορές όσο και στην κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή