Η συνδρομή της Vodafone στην εκπαίδευση, στην υγεία και στη βιώσιμη ανάπτυξη

Η συνδρομή της Vodafone στην εκπαίδευση, στην υγεία και στη βιώσιμη ανάπτυξη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τo σύνολο των εταιρειών του ομίλου της, που δραστηριοποιούνται σε 26 χώρες με τα 446 εκατ. των πελατών της, δημοσίευσε πρόσφατα η Vodafone την έκθεση «2015 Group Sustainability Report», μέσα από την οποία καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους πετυχαίνει να συνδέσει άμεσα τους ανθρώπους με την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της. Το αποτέλεσμα της σύνδεσης αυτής είναι ότι ο κάθε πελάτης και χρηστής των υπηρεσιών της συμβάλλει με το δικό του ατομικό δυναμικό στις συλλογικές προσπάθειες που η Vodafone καταβάλλει στους βασικούς τομείς της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητάς της.

Επιπλέον, η Vodafone προσπαθεί να βοηθήσει τους πελάτες, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν και τις μεγάλες και πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ενέργειας, των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, αλλά και σε θέματα ανεπάρκειας, όταν υπάρχει, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες παροχής υγείας και στις οικονομικές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές πρωτοβουλίες της, αναφέρεται και η πολιτική της για την προστασία της μητρότητας, για ίσα δικαιώματα των εργαζομένων της στη Μοζαμβίκη όπως ακριβώς ισχύει και στην Ευρώπη. Ακόμη, για την προώθηση της μάθησης, το Ιδρυμα Vodafone πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Δίκτυα Σχολείων της Στιγμής», από το οποίο, σήμερα στην Αφρική, επωφελούνται περισσότεροι από 26.400 μαθητές και 500 δάσκαλοι, ενώ για τα επόμενα δυο χρόνια, ο στόχος είναι ο αριθμός των σπουδαστών να φτάσει τις 60.000. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σχολείο «in a box» που συνδέει ηλεκτρονικά δασκάλους και παιδιά, και μπορεί να στηθεί μέσα σε λίγα λεπτά ακόμη και σε έναν καταυλισμό προσφύγων.

Στη χώρα μας, η Vodafone, στα 20 και πλέον χρόνια που λειτουργεί και επενδύει, έχει ως συνοδοιπόρο τη δέσμευσή της να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ιδιαίτερες είναι επίσης η προσήλωση καθώς και η αποτελεσματικότητά της στα προγράμματα τηλεϊατρικής, που συνεχίζονται ανελλιπώς σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας και προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Ακόμη, η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα που δημιούργησε η Vodafone, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, έχει περιθάλψει πολλές χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα αλλά και διαχρονικά, είναι η αφοσιωμένη προστάτιδα και αρωγός των Παιδικών Χωριών SOS, με όχημα τον εθελοντισμό των εργαζομένων της, και στηρίζει σταθερά τη λειτουργία των εργαστηρίων έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης. Και η παρούσα παρουσίαση δεν είναι παρά μόνο μία μικρή αναφορά στα πολλά και σημαντικά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ξεχωρίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή