Στις 23/9 στην Αθήνα το μεγάλο συνέδριο για την ΕΚΕ

Στις 23/9 στην Αθήνα το μεγάλο συνέδριο για την ΕΚΕ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη -CSR Hellas- που έχει για θέμα του «Growing οn Ethics/Last Call to Actiοn for Europe 2020» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και είναι η μεγάλη γιορτή για τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή του. Θα αναδείξει το νέο μοντέλο της επιχειρηματικότητας, αυτό που αποδίδει μια μακροπρόθεσμη και σταθερή κερδοφορία για τις επιχειρήσεις εκείνες που ακολουθούν τη δεοντολογική συμπεριφορά και στηρίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη των ευρύτερων στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται και λειτουργούν.

Το συνέδριο -το έχει θέσει υπό την αιγίδα του το υπουργείο Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού- σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια «χρονιά σταθμό» για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στη διαδικασία αναπροσαρμογής της πολιτικής της για την ΕΚΕ και συνεχίζει τον διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με ζητούμενο την ανταπόκριση στην έντονη ανάγκη που αναδύεται στην Ευρώπη για μεταρρυθμιστικές και καινοτόμες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές.

Το συνέδριο, παράλληλα, εντάσσεται στις ευρύτερες εκδηλώσεις εορτασμού 70 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ και 15 από τη δημιουργία του Οικουμενικού Σύμφωνου του ΟΗΕ – που είναι η μεγαλύτερη εθελοντική επιχειρηματική πρωτοβουλία με περισσότερες από 12.000 επιχειρήσεις μέλη σε 145 χώρες.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα παρουσιάσει επίσημα προς το ελληνικό επιχειρηματικό και ευρύτερο κοινό το Enterprise 2020 Manifesto -την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη για την ΕΚΕ- η επίσημη παρουσίαση του οποίου έγινε τον Ιούνιο 2015 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Expo Milano 2015. Παίρνει έτσι πρώτη τη σκυτάλη για την προώθηση και την ανάδειξη μιας συνεργατικής συνεργασίας μεταξύ 42 εθνικών δικτύων ΕΚΕ της Ευρώπης, τον συντονισμό του οποίου έχει ήδη το CSR Hellas.

Πρωταγωνιστές στις τέσσερις ενότητες του συνεδρίου θα είναι εξέχουσες διεθνείς και ευρωπαϊκές προσωπικότητες, εκπρόσωποι του CSR Hellas και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων / μελών του, του Οικουμενικού

Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact – UNGC) όπως και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. To CSR Hellas καλεί όλους του υπευθύνους όλων των ελληνικών επιχειρήσεων «να πάρουν θέση και να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας, με την υποστήριξη και τη συνυπογραφή του Enterprise 2020 Manifesto και του UN Global Contact».

Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η βράβευση των νικητριών ομάδων του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», μέσα από τον οποίο το CSR Hellas, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την υποστήριξη του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, δίνει τη δυνατότητα σε νέους να συγγράψουν μια εργασία στο θέμα «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν, ως μοχλός ανάπτυξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή