Πυρετώδεις επαφές για τον Μαρινόπουλο

Πυρετώδεις επαφές για τον Μαρινόπουλο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Σκλαβενίτη και στις τράπεζες για το σχέδιο σωτηρίας του ομίλου Μαρινόπουλου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κατάληξη. Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη, πάντως, συμφωνούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις, ανεξαρτήτως εάν αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στον Σκλαβενίτη ή την πτώχευση του πρώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, οι πιστώτριες τράπεζες εξακολουθούν να διατηρούν έντονες επιφυλάξεις σχετικά με το ύψος χρηματοδότησης, 360 εκατ. ευρώ, της συμφωνίας εξυγίανσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος. Οι τράπεζες το θεωρούν υψηλό, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι πριν από μερικούς μήνες είχε συμφωνηθεί μία ακόμη χρηματοδότηση του Μαρινόπουλου ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Ιδιοκτήτες απειλούν με εξώσεις

Οσο, πάντως, ο χρόνος περνάει χωρίς να βρίσκεται λύση, τόσο δυσχεραίνεται η λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας Μαρινόπουλος. Πέραν της περιορισμένης τροφοδοσίας με προϊόντα, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία στεγάζονται τα καταστήματα του Μαρινόπουλου, οι οποίοι απειλούν με εξώσεις. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι η προσωρινή προστασία της εταιρείας Μαρινόπουλος από τα αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης, την οποία χορήγησε το δικαστήριο με την απόφασή του την 1η Ιουλίου 2016, έχει εξαιρέσει τις εξώσεις. Η διοίκηση της εταιρείας Μαρινόπουλος καταβάλλει σε αυτή τη φάση κάποια μισθώματα, προκειμένου να αποφύγει αυτές τις εξώσεις. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτή τη στιγμή επισφαλής είναι η θέση τεσσάρων καταστημάτων του δικτύου. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα έγγραφα δημοσιότητας που αφορούν την αλυσίδα Μαρινόπουλος και έχουν δημοσιευθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), ένας εκ των προμηθευτών της εταιρείας, και συγκεκριμένα η Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας «Η Δήμητρα», έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης της αλυσίδας με ημερομηνία παύσης των πληρωμών της την 1/9/2014. Η εν λόγω αίτηση έχει ορισθεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 12/10/2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή