Ρύθμιση για το εμπορικό στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ρύθμιση για το εμπορικό στην Ακαδημία Πλάτωνος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μία τροποποίηση του πλαισίου προστασίας της ευρύτερης περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, ώστε να καταστεί εφικτή η ανέγερση εμπορικού κέντρου, δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη για τροποποίηση των όρων δόμησης στα επίμαχα οικοδομικά τετράγωνα, ώστε να καθοριστούν οι όροι ανέγερσης του εμπορικού κέντρου Academy Gardens. «Οδηγός» για τη νέα πρόταση του υπουργείου θα είναι οι προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (επί των σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων τα οποία τα προηγούμενα χρόνια κατέθεσε το ΥΠΕΝ).

Οπως ανακοινώθηκε, το ΥΠΕΝ θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία Artume A.E. στο οποίο θα περιγράφει τις δράσεις του υπουργείου «για την αρμονική ένταξη του έργου Academy Gardens στον αστικό ιστό και για την άμεση δημιουργία και απόδοση στην κοινή χρήση ζώνης πρασίνου και δικτύου πεζοδρόμων, πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και δέσμευση της Artume Α.Ε. για συμβολή στην υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και τη διασύνδεσή της με τον αρχαιολογικό χώρο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή