Παραμένει η νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Παραμένει η νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη «βοήθεια» της Coca-Cola και επιλεγμένων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, το Χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες, παρά τη βουτιά που κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ και τις νέες πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή της Folli Follie.

Ετσι, για δεύτερη ημέρα ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις κλείνοντας με απώλειες 0,12%, στις 817,66 μονάδες, χάρη στο +2,29% της Coca-Cola, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,35%, λαμβάνοντας ώθηση από την Eurobank (+1,38%).

Η μετοχή της Folli Follie επανήλθε στο προσκήνιο των πιέσεων, οι οποίες ωστόσο υποχώρησαν λίγο πριν από το κλείσιμο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στο -1,84%.

Ενδοσυνεδριακά, η μεταβλητότητα της μετοχής εκτοξεύθηκε και πάλι στα ύψη, αφού κινήθηκε από το +2,3% στο -10,05%, με τη νέα ανακοίνωση της εισηγμένης για τις πωλήσεις, τον δανεισμό και τα διαθέσιμα να μην καταφέρνει να καθησυχάσει τους επενδυτές. Τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών επισκιάστηκαν στις συνεδριάσεις των αρχών της εβδομάδας λόγω των έντονων κραδασμών που προκάλεσε στο Χ.Α. η «υπόθεση» της Folli Follie, και έτσι η (σχετική) ηρεμία που ήρθε στην αγορά ενεργοποίησε κάποιους αγοραστές (επιλεκτικά) στις τράπεζες, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν την υποχώρηση των τιμών των μετοχών τους. Θετικά λειτούργησε τόσο η έκθεση της Moody’s όσο και αυτή της DBRS.

Η Moody’s τόνισε ότι τα αποτελέσματα της άσκησης είναι θετικά για την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών, ενώ ο καναδικός οίκος σημείωσε ότι τα stress tests αποτελούν ορόσημο στην πορεία ομαλοποίησης του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και μειώνουν τους φόβους για νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η ΔΕΗ συνέχισε να δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς τα funds διατηρούν τις αρνητικές θέσεις τους στη μετοχή, με το βρετανικό Lansdowne Partners να έχει «παγώσει» τα short του στο 1,24% από τις 30 Απριλίου. Με το χθεσινό -4,22%, οι συνολικές απώλειες στη ΔΕΗ, από τις αρχές του μήνα και μέσα σε μόλις επτά συνεδριάσεις, ανέρχονται στο 17%.

Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, η επιφυλακτικότητα των επενδυτών μετά τους τελευταίους κλυδωνισμούς, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις δεν ευνοούν μεγάλες κινήσεις στην αγορά και θα χρειαστεί χρόνος για να βελτιωθεί η ψυχολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή