Πτώση στο Χ.Α. λόγω τραπεζών και Folli Follie

Πτώση στο Χ.Α. λόγω τραπεζών και Folli Follie

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και ξεκίνησε με διαθέσεις ανάκαμψης, λύγισε και πάλι από τις «βολές» των πωλητών που είχαν στόχο τόσο τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όσο και τη Folli Follie.

Μετά ένα τρίωρο που η αγορά κινήθηκε σε θετικό έδαφος και άγγιξε το +1,16%, οι πρώτες επιθετικές κινήσεις στο Χ.Α. άρχισαν να ενεργοποιούνται όταν τα «νέα» που κατέφθαναν από τις Βρυξέλλες και από τη συνεδρίαση του Washington Group, έδειχναν ότι τόσο το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα όσο και η συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν φαίνεται να λύνονται σύντομα και να προσφέρουν την ορατότητα αλλά και την «ασφάλεια» που αναζητούν οι επενδυτές για να αυξήσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τις έντονες ρευστοποιήσεις στις τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να κλείνει για δεύτερη ημέρα με απώλειες άνω του 5%, ενώ ισχυρή ήταν η πτώση και σε Εθνική, Alpha Bank και Eurobank (κοντά στο 3%). Για τον Γενικό Δείκτη η πτώση σταμάτησε στο… τέλος της συνεδρίασης, αφού έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και τις 770,89 μονάδες με απώλειες 1,79%.

Η μετοχή της Folli Follie δέχθηκε κύμα νέων ρευστοποιήσεων, οι οποίες την έστειλαν στο -24,88% και τα 4,8 ευρώ, εν μέσω φημολογίας ότι η εισηγμένη είχε λάβει προθεσμία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την προσκόμιση στοιχείων για τα ταμειακά διαθέσιμά της, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Αν και υπήρχαν αρχικά ελπίδες ότι το έντονο ράλι των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να προσφέρει στηρίξεις στην αγορά, ωστόσο στη συνέχεια διαψεύστηκαν. Αξίζει να σημειώσουμε πως η βελτίωση του κλίματος στους ιταλικούς κρατικούς τίτλους λόγω της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που πήρε ο Τζουζέπε Κόντε, «μεταδόθηκε» και στους ελληνικούς με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,211%, του 5ετούς στο 3,201% και του 7ετούς στο 3,73%.

Στην παρούσα φάση φαίνεται να απουσιάζουν οι εσωτερικοί μακροοικονομικοί, κλαδικοί και εταιρικοί καταλύτες, που θα στηρίξουν τις μετοχικές αποτιμήσεις στη Λεωφόρο Αθηνών, όπως σημειώνει ο Πέτρος Στεριώτης της Nuntius Sec. Εκτιμάται ότι με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αξιοπιστία των στοιχείων τίτλου της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι επενδυτές θα γίνουν ακόμη προσεκτικότεροι πριν από το άνοιγμα αγοραστικών θέσεων στο Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή