Νόμιμες οι συναλλαγές μέσω των POS, υποστηρίζει η Destiny – Δεν έχει κάνει συναλλαγές με την Πειραιώς

Νόμιμες οι συναλλαγές μέσω των POS, υποστηρίζει η Destiny – Δεν έχει κάνει συναλλαγές με την Πειραιώς

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθ’ όλα νόμιμη και για νόμιμη αιτία ήταν η κάθε συναλλαγή που πραγματοποίησε η εταιρεία Destiny Επενδυτική μέσω των POS. Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία συμφερόντων του κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, υποστηρίζοντας ότι «η κάθε συναλλαγή τελούσε υπό πλήρη διαφάνεια και έγκριση», χωρίς ωστόσο να εξηγεί γιατί οι σχετικές συναλλαγές «κόπηκαν» αρχικώς από τη Eurobank και στη συνέχεια από την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τις δύο τράπεζες που είχαν προμηθεύσει τερματικά μηχανήματα στην Destiny Επενδυτική, καθώς έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε προμηθεύσει με POS τη συγκεκριμένη εταιρεία ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία συνδεδεμένη με τον κ. Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός από την εισαγγελική έρευνα, έλεγχο για την υπόθεση πραγματοποιεί η ΤτΕ, η οποία θα ελέγξει και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς διαστάσεις της υπόθεσης.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Destiny υποστηρίζει ότι «συνεργάζεται από την πρώτη ημέρα σύστασης της με δύο επίσημα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σεβόμενη πλήρως τους κανονισμούς λειτουργίας τους και έχοντας πάντα εξασφαλίσει έγγραφες εγκρίσεις χρήσης χρηματοπιστωτικών εργαλείων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία». Επιπλέον ισχυρίζεται ότι «έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, σύμφωνα με τον σκοπό σύστασης και χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών, όπως περιγράφεται στον σχετικό νόμο του υπουργείου Εξωτερικών». Η διοίκηση της Destiny υπαινίσσεται ότι πρόκειται για πόλεμο από ανταγωνιστές καθώς, όπως τονίζει, η δραστηριότητά της «με οργανωμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο με συνεργάτες όσο και με την εταιρική μας παρουσία, ενόχλησε ανταγωνιστές» και επιβεβαιώνει ότι «πελάτες μας είναι και Ελληνες αλλά κυρίως ξένοι επενδυτές από διάφορες χώρες του κόσμου, που επιλέγουν την απόκτηση πρώτης και δεύτερης κατοικίας στην Ελλάδα».

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η εταιρεία Jumbo, υπό το βάρος της υποχώρησης της μετοχής της κατά 2,95%, στην οποία ουσιαστικά επαναλαμβάνει ότι καμία εμπλοκή δεν έχει στη σχετική υπόθεση. Οπως εξηγεί, προχώρησε άμεσα στην αποπομπή του κ. Παπαευαγγέλου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν διακινήθηκαν χρήματα μέσω δικών της λογαριασμών.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας Zhao Dacheng είχαν χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο αναπληρωτής, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, αλλά συνέπεσε χρονικά με την αποκάλυψη της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων και, όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και στην υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς που έχει υπογραφεί μεταξύ των εισαγγελικών αρχών Ελλάδας και Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή