Χρηματιστήρια: Δειλά «χαμόγελα» σε Wall Street και Ευρώπη

Χρηματιστήρια: Δειλά «χαμόγελα» σε Wall Street και Ευρώπη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Wall Street βρήκε στήριγμα στην ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών, ενώ και οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της προηγούμενης συνεδρίασης, εξαιτίας των ανησυχιών για ένδα δεύτερο lockdown.

Στην αγορά της Nέας Υόρκης, ο Dow Jones προσπαθούσε να ισορροπήσει σε θετικό έδαφος, ενώ ο S&P 500 διεύρυνε τα κέρδη του, χάρη στο ράλι των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Amazon.com και Apple, που έδωσαν ώθηση και στον Nasdaq. Οι δηλώσεις του προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουελ, για αβέβαιη ανάκαμψη της οικονομίας δεν άφησαν περιθώρια για μεγάλα κέρδη.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στο άλμα των μετοχών του ενεργειακού κλάδου και ανακτώντας μέρος του εδάφους που έχασαν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ανέκαμψε 0,2%, έχοντας υποστεί τη Δευτέρα απώλειες 3,2%. Με άνοδο 0,4% έκλεισε και ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,5%. Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο του Παρισού, με τον CAC 40 να υποχωρεί 0,40%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η διολίσθηση της στερλίνας βοήθησε τον FTSE 100 να ανακάμψει 0,4%, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για νέα μέτρα, όπως η κατ’ οίκον εργασία και το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων, ώστε να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή