Η λειτουργία της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας στην απόδοση των επιχειρήσεων

Η λειτουργία της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας στην απόδοση των επιχειρήσεων

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα επιλέγεται ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη και φιλοξενεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2015 το 6ο Διεθνές Συνέδριο Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Global Supply Chain) υπό τον τίτλο «Χτίζοντας δυναμικούς θεσμούς σε ένα νέο δικτυωμένο κόσμο». Είναι μια σύνοδoς κορυφής με παγκόσμια εμβέλεια που πραγματοποιείται για έκτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία. Η επιλογή της Αθήνας σηματοδοτεί την αφετηρία της στην Ευρώπη προκειμένου να ανταποκριθεί στα ζητούμενα αλλά και στα δεδομένα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους «έμπνευση», κυρίως όμως τη δοκιμασμένη γνώση και την εμπειρία για τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι εφοδιαστικές αλυσίδες. «Πνευματικός πατέρας» των Global Supply Chains είναι ο δρ Τζον Γκατόρνα, παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως γκουρού της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics και συνδιοργανωτής του 6th GSCS – Athens 2015 μαζί με τον Ευάγγελο Αγγελετόπουλο, ιδρυτή και εκτελεστικό διευθυντή του Value Network Management Forum (VNMF), ο οποίος και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες «διότι τόσο το SC thought leadership on show όσο και το πολύ υψηλού επιπέδου networking θα είναι μοναδικά» (www valuenetworkmanagmentforum.org).

Και οι δύο συνδιοργανωτές έχουν συνεργασθεί και στο παρελθόν και τους χαρακτηρίζει το ίδιο πάθος για τη μέγιστη συμβολή της εφοδιαστικής αλυσίδας στην απόδοση των επιχειρήσεων. Το γεγονός υποστηρίζεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διακεκριμένο MBA International, όπως και από το UTS Business School του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το οποίο και θα φιλοξενήσει το επόμενο Summit το 2017 στο Σίδνεϊ. Επίσης, το υποστηρίζουν το Institute of Supply Chain Management της Ινδίας, η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ). Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ώς τη 15η Σεπτεμβρίου 2015 (www.2015gscs.com).

Δώδεκα συζητήσεις

Στις συνολικά δώδεκα υψηλού επιπέδου συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα γίνουν κατά τη διήμερη αυτή συνοδό κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από την παγκόσμια αλλά και από την ελληνική επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Ιδιαιτέρως επισημαίνεται η «γνησιότητα» της «ηγετικής σκέψης» που το χαρακτηρίζει και η «αποκάλυψη» που θα προσφέρει το συγκεκριμένο αυτό φόρουμ. Στοιχεία, που το διαφοροποιούν από την πληθώρα των παρόμοιων events που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο. Για τον λόγο αυτό, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος όπως και των προσκεκλημένων ανώτερων στελεχών. Πρόκειται για ένα «μη κερδοσκοπικό φόρουμ μόνο για εκείνους που έχουν το πάθος να αναπτύξουν την επιστήμη της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι για κάθε ένα από τα συνολικά δώδεκα panels που με τα διαφορετικά θέματά τους θα καλύψουν τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των στελεχών που θα συμμετάσχουν, με κριτήριο τις εξαιρετικές απόψεις τους και την ιδιαίτερη πρακτική εμπειρία τους, ούτως ώστε η ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει και η πληροφόρηση που θα προκύψει να είναι υψηλού επιπέδου.

Ενδεικτική είναι και η επιλογή του θέματος για το 2015 Athens Summit που μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας δυναμικών θεσμών μέσα στον νέο δικτυωμένο κόσμο μας – «Building dynamic institutions in the new networked world». Ενα θέμα μέσα από το οποίο καταγράφεται και αναγνωρίζεται ο κυρίαρχος ρόλος που έχει ο σχεδιασμός και η λειτουργία της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας για την απόδοση των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα όμως παραπέμπει και στον ρόλο των εκπροσώπων όλων των λειτουργιών μιας επιχείρησης και ειδικότερα στις διοικητικές ομάδες τους, οι οποίες και έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το φόρουμ στην Αθήνα. Με τη φιλόδοξη επισήμανση ότι το φόρουμ αυτό θα είναι ένα event για τους «καλύτερους των καλύτερων» (best-of the-best) των επιχειρήσεων, έχουν κρατηθεί θέσεις για τη συμμετοχή στελεχών τα οποία θα συμβάλουν με συγκεκριμένο υλικό στην ανοιχτή συζήτηση ανταλλαγής απόψεων.

Ενημερωτική έκθεση

Τέλος, η ενημερωτική έκθεση για το προσεχές 2015 Athens Summit, δανειζόμενη γνωστή έκφραση που επικράτησε πρόσφατα σε άλλου περιεχομένου σημαντική συνάντηση, προσκαλεί τους συμμετέχοντες «να εκμεταλλευθούν αυτήν την ευκαιρία ώστε η Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Independent Republic of the Supply Chain) να γίνει μια παγκόσμια δύναμη για το καλό της ανθρωπότητας».

Στο πλαίσιο των διαλόγων και των δυναμικών παρεμβάσεων μεταξύ των thinkers των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που θα διεξαχθούν κατά το διήμερο αυτό φόρουμ, ο Τζον Γκατόρνα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ηγετική σκέψη του και μέσα από το νέο βιβλίο του το οποίο και θα προσφέρει με προσωπική αφιέρωση σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες. Ο συγγραφέας επέλεξε την Αθήνα για να κάνει την επίσημη παρουσίασή του.

Τίτλος του «Dynamic Supply Chains: How to design, build and manage people–centric value networks» από τις Εκδόσεις FT/Prentice Hall (Financial Times) και η εκδήλωση θα γίνει στο Περιστύλιο του Ζαππείου το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT