Μείωση φόρων από Ν.Δ. «βλέπει» η Eurasia

Μείωση φόρων από Ν.Δ. «βλέπει» η Eurasia

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για αναθεώρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και προσπάθεια αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα βλέπει, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Eurasia ως προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρεί ισχυρό φαβορί για να κερδίσει στις εκλογές.

Σε σημείωμά του για τις ελληνικές εκλογές, ο όμιλος αναλύει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και διατυπώνει προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές. Εκτιμά ότι η Ν.Δ. είναι πιθανό να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ ως δεύτερη πιθανή εξέλιξη βλέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Οπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανακτήσει κάποιες από τις απώλειές του, αλλά δεν είναι πιθανό να κλείσει τη διαφορά με τη Ν.Δ.

Για την οικονομική πολιτική της Ν.Δ. εκτιμά ότι «θα τηρήσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ενώ θα χρησιμοποιήσει ενδεχόμενο δημοσιονομικό χώρο για να μειώσει σταδιακά το φορολογικό βάρος. Επίσης, θα υπάρξει μικρή βελτίωση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων».

«Η Ν.Δ. έχει γενικώς μια φιλική προς τους δανειστές στάση και όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιθανό να αμφισβητήσει ανοικτά τη συμφωνία μαζί τους. Επιπλέον, ο ηγέτης της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει εκδηλώσει τη φιλοδοξία του να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και την αναβάθμισή της σε επενδυτική βαθμίδα», αναφέρει το σημείωμα. Σε ό,τι αφορά τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, η Eurasia σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει τη σχετική πρόθεσή του, αλλά δεν εκτιμά πως είναι πιθανό να το πράξει μονομερώς.

O όμιλος αναφέρει ότι κάποιες από τις προτάσεις που κυκλοφορούν για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του συντελεστή εταιρικού φόρου από 28% σε 20%, μειώσεις του ΦΠΑ, καθώς και διαρθρωτικές αλλαγές, που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή