ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μεταφορά προσωπικού 800 ατόμων στην εταιρεία διαχείρισης Cepal ξεκινά η Alpha Bank

ti-metafora-prosopikoy-800-atomon-stin-etaireia-diacheirisis-cepal-xekina-i-alpha-bank-561095368

Την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης (carve-out) της δραστηριότητας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) της Τράπεζας προς την Εταιρεία Cepal, ανακοίνωσε η Alpha Bank. 

Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά της δραστηριότητας σε συνδυασμό με το προσωπικό της Τράπεζας που εργάζεται στη διεύθυνση καθυστερήσεων και αφορά 800 υπαλλήλους περίπου.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του του στρατηγικού σχεδίου που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας, που προήλθαν από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. 

Η μεταβίβαση της δραστηριότητας διαχείρισης NPEs της Alpha Bank στην Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η η διοίκηση της Alpha Bank. Παράλληλα, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Cepal, του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην Ελληνική αγορά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354, και στην ανάδειξή της ως την ισχυρότερη Εταιρεία διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα και εκ των πρωταγωνιστριών στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank, η μεταφορά στην Cepal του προσωπικού της Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί με όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 178) και με πλήρη σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και των λοιπών παροχών που σήμερα απολαμβάνουν. Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της στήριξη προς τους εργαζομένους στον Όμιλο και την αποφασιστικότητά της για την υλοποίηση του Project Galaxy με όρους ασφάλειας και προοπτικής για το προσωπικό που θα στηρίξει την ανάπτυξη της Cepal, η διοίκηση της Alpha Bank εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τράπεζα. Η μεταβίβαση της δραστηριότητας διαχείρισης NPEs αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2020.