Χ.Α: «Απογείωση» του τραπεζικού δείκτη

Χ.Α: «Απογείωση» του τραπεζικού δείκτη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κύμα ευφορίας που σαρώνει τα διεθνή χρηματιστήρια και η «απογείωση» των μετοχών του τραπεζικού κλάδου δίνουν «καύσιμα» στο ράλι του Χρηματστηρίου Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται σε υψηλά πενταμήνου και οδεύοντας ολοταχώς προς το όριο των 700 μονάδων.

Η αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση της Moderna για αποτελεσματικότητα σχεδόν 95% του εμβολίου έδωσε ώθηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 5,6%, σκαρφαλώνοντας στις 692,96 μονάδες. «Πρωταγωνιστής» της συνεδρίασης οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου και στο επίκεντρο το ενδιαφέροντος οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, με ράλι πάνω από 23%, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που ανοίγουν το δρόμο για την κρατικοποίηση της τράπεζας. Εντυπωσιακά κέρδη και για τις μετοχές των υπολοίπων τραπεζών, με τη μετοχή της Eurobank να ενισχύεται 14,42%, της Alpha Bank 15,38% και της Attica Bank να κάνει ράλι με κέρδη πάνω από 16%.

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο σχεδόν 16%. Ισχυρά κέρδη πάνω από 6% και για τον δείκτη εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε υψηλά επίπεδα και ο τζίρος, στα 68,76 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή