ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α: «Απογείωση» του τραπεζικού δείκτη

Χ.Α: «Απογείωση» του τραπεζικού δείκτη

Το κύμα ευφορίας που σαρώνει τα διεθνή χρηματιστήρια και η «απογείωση» των μετοχών του τραπεζικού κλάδου δίνουν «καύσιμα» στο ράλι του Χρηματστηρίου Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται σε υψηλά πενταμήνου και οδεύοντας ολοταχώς προς το όριο των 700 μονάδων.

Η αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση της Moderna για αποτελεσματικότητα σχεδόν 95% του εμβολίου έδωσε ώθηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 5,6%, σκαρφαλώνοντας στις 692,96 μονάδες. «Πρωταγωνιστής» της συνεδρίασης οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου και στο επίκεντρο το ενδιαφέροντος οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, με ράλι πάνω από 23%, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που ανοίγουν το δρόμο για την κρατικοποίηση της τράπεζας. Εντυπωσιακά κέρδη και για τις μετοχές των υπολοίπων τραπεζών, με τη μετοχή της Eurobank να ενισχύεται 14,42%, της Alpha Bank 15,38% και της Attica Bank να κάνει ράλι με κέρδη πάνω από 16%.

Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο σχεδόν 16%. Ισχυρά κέρδη πάνω από 6% και για τον δείκτη εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε υψηλά επίπεδα και ο τζίρος, στα 68,76 εκατ. ευρώ.