Ελληνικό: Οι τιμές των διαμερισμάτων στους ουρανοξύστες της Lamda Development

Ελληνικό: Οι τιμές των διαμερισμάτων στους ουρανοξύστες της Lamda Development

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «όλα τα βαλάντια» χαρακτήρισε τις τιμές των 9.000 σπιτιών που θα δημιουργηθούν εντός του Ελληνικού ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Αποκαλύπτοντας τις τιμές πώλησης των κατοικιών, ο κ. Αθανασίου είπε ότι στόχος είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων να ζήσουν στην περιοχή. 

«Οι τιμές θα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ. Ωστόσο, για ένα διαμέρισμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη η τιμή που πρέπει να πληρώσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης “ζαλίζει” φτάνοντας τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.».

Διαβάστε επίσης⇒ Εως 26.200 ευρώ το τετραγωνικό για διαμέρισμα στο Ελληνικό

«Στις 15 Ιουλίου θα δώσουμε στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών. Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500, ωστόσο επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον, είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού», επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ.. «Εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής. Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ», συμπλήρωσε.

Το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι πολύ έντονο από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό», επισήμανε. 

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, σημείωσε ότι τον Ιούλιο θα γίνει η πρώτη δημοπράτηση, ύψους 220 εκατ. ευρώ για τα έργα υποδομών. Στις 7 Ιουλίου η εταιρεία θα παρουσιάσει τον πρώτο ουρανοξύστη που θα γίνει στην Ελλάδα και στις 14 Ιουλίου θα ανοίξει το παράκτιο μέτωπο. 

«Όλο το παραλιακό μέτωπο θα είναι έτοιμο το 2025 και όλο το εμπορικό κέντρο που είναι στη Βουλιαγμένης και εφάπτεται των σταθμών Αργυρούπολης και Ελληνικού, του μεταξύ τους κομμάτι που καλύπτεται με πάρκο συν οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε τον  φιλόδοξο στόχο να είναι έτοιμο το 2025. Ωστόσο, αρχές του 2020 θα έχουμε κόσμο που θα μπορεί να έρχεται στο Ελληνικό να ψυχαγωγείται σε έναν χώρο έκπληξη», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης⇒ Το Ελληνικό στη Lamda Development – Έσοδα 647 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Ως προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development είπε ότι στη φάση υλοποίησης του έργου θα απασχοληθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι. «’Οταν αρχίσουν να λειτουργούν τα συνεδριακά κι εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία κλπ, οι μελέτες δείχνουν ότι θα φτάσουμε τις 70.000-80.000 θέσεις εργασίας», πρόσθεσε. 

Σχετικά με τη διαφάνεια των διαγωνισμών, ο κ. Αθανασίου απάντησε «Θα δείξουμε ότι στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε έργα δισεκατομμυρίων ευρώ με απόλυτη διαφάνεια και ακεραιότητα και αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε διαγωνισμούς για όλα τα έργα, ακόμα και τα πιο μικρά. Θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαγωνιζόμενοι, θα είναι ξεκάθαροι οι όροι του διαγωνισμού από πριν και εσωτερικά στην εταιρεία υπάρχουν ανεξάρτητες διαφορετικές επιτροπής αξιολόγησης για κάθε προμήθεια».

Tελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή