Βραβεία στους νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού «20 Economia»

Βραβεία στους νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού «20 Economia»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε την έκδοσή της ως «Βιομηχανική Επιθεώρηση» το 1934. Εφέτος, η «Οικονομική Επιθεώρηση» με τελετή που διοργάνωσε με το Economia Business Tank, γιόρτασε τα 80 χρόνια της αδιάλειπτης κυκλοφορίας της, μαζί με την Απονομή Βραβείων «20ού Economia Φοιτητικού Διαγωνισμού» που διοργανώνει ο όμιλος Economia για εικοστή συνεχή χρονιά με μεγάλο χορηγό, όπως εδώ και πολλά χρόνια, την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα του φετινού διαγωνισμού, «Ανταγωνιστικότητα και Ελληνική Οικονομία». Ενός διαγωνισμού «με ιδιαίτερη σημασία το να μετέχουν φοιτητές στη δημόσια συζήτηση με τις εργασίες τους, σε ένα ζήτημα κρίσιμο όσο η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος. Υποστηρικτής των βραβείων ήταν επίσης η Bahas, Grammatidis & Partners και «Χορηγός Τόμου» ήταν το Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Στα πέντε βραβεία που εδόθησαν για «Ομαδικές Εργασίες» των φοιτητών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος χορήγησε δύο υποτροφίες αξίας 10.000 ευρώ. Η Aegean Airlines, τέσσερα διπλά εισιτήρια εξωτερικού. Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα Management αξίας 2.000 ευρώ το καθένα. Η Attica Bank όπως και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, από ένα χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ εκάστη. Για τις «Ατομικές Εργασίες» των φοιτητών δόθηκαν αλλά πέντε βραβεία, ως εξής. Το ALBA Graduate Business School προσέφερε μία υποτροφία αξίας 12.000 ευρώ, όπως επίσης και το ITS, αξίας 10.000 ευρώ. Η Chipita και τα Ελληνικά Πετρέλαια προσέφεραν χρηματικά έπαθλα 1.000 ευρώ το καθένα. Και η Info Quest Technologies έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή Quest Xpand Business Classic.

Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος υπογράμμισε στην ομιλία του την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει εφεξής ο ανθρώπινος παράγοντας, αφού «οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να βγούμε από το οικονομικό, κοινωνικό και αξιακό αδιέξοδο που όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα πρέπει να τις υλοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι». Στο ίδιο πνεύμα και η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Pharmathen, Νέλλη Κάτσου, επεσήμανε ότι «η στροφή προς την επένδυση στην καινοτομία και η ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα είναι το κυριότερο κλειδί της εξωστρέφειας και σε αυτήν αναγκαστικά θα στηριχθεί η ανάπτυξη τα χρόνια που έρχονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή