Κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή τους στην υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης στο Ελληνικό εξέφρασαν δύο στελέχη της κυβέρνησης. Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι οι όροι της σύμβασης είναι «σκανδαλώδεις».

Οι δύο υπουργοί συμμετείχαν σε δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό με θέμα: «Το Ελληνικό δεν πωλείται, ο Αγώνας συνεχίζεται». «Τόσο εγώ όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχουμε την αίσθηση ότι είναι σκανδαλώδεις τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης. «Πραγματικά εκτιμώ ότι δεν συνεισφέρει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της διαπραγμάτευσης. Σε αντίθεση με άλλους τομείς, όπου πιθανώς η κυβέρνηση να δεχθεί πιέσεις να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η περίπτωση του Ελληνικού δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Τσιρώνης τάχθηκε ενάντια στο δρομολογημένο επενδυτικό σχέδιο, υποστηρίζοντας την ανάγκη να συγκρατηθεί η δόμηση στην πρωτεύουσα. «Είμαστε τελείως αντίθετοι στα σχέδια που έχουν κατατεθεί από τη “Lamda Development”, καθώς θεωρούμε ότι δεν θα δώσουν καμία προστιθέμενη αξία στην περιοχή, από την οποία θα χαθούν και πολλές θέσεις εργασίας. Είναι ευκαιρία τώρα να αλλάξουμε πολιτική ριζικά», τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή