«Σπάει» η απεργία στον Πειραιά

«Σπάει» η απεργία στον Πειραιά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Τα πρώτα ρήγματα στο μέτωπο των εργαζομένων στα λιμάνια φαίνεται ότι αποτυπώνονται στις πληροφορίες βάσει των οποίων οι εργάτες στον ΟΛΠ ανέστειλαν την απεργία τους όχι όμως και οι υπάλληλοι και οι χειριστές μηχανημάτων.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες ενδέχεται να προσπεραστεί το πρόβλημα με την αποβίβαση 5.400 ξένων τουριστών από το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista, το μόνο που πραγματοποιεί τη δεύτερη home port επίσκεψή του στον ΟΛΠ. Ειδικότερα αποβιβάζει 5.400 επισκέπτες με τις αποσκευές τους οι οποίοι επιστρέφουν στις χώρες τους και επιβιβάζει 5.400 νέους επιβάτες οι οποίοι ξεκινούν από τον Πειραιά την κρουαζιέρα τους.

Ομως ακόμη κι έτσι θα υπάρξει πρόβλημα με τον εφοδιασμό του λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των χειριστών μηχανημάτων. Πάντως σήμερα το μεσημέρι η ΟΜΥΛΕ έχει καλέσει σε συνεδρίαση τα μέλη της στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της πάντως – η πρώτη που δεν είναι κοινή με την Ενωση Αρχιεργατών και Εργατών – τοποθετείται αρνητικά απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες εστιάζονται στην παροχή δικαιώματος μετατάξεων.

«Το λιμάνι του Πειραιά δουλεύει σήμερα», αναφέρουν στην «Κ» παράγοντες της βιομηχανίας κρουαζιέρας που εμφανίζονται για πρώτη φορά συγκρατημένα αισιόδοξοι μετά από 3,5 εβδομάδες κατά τις οποίες οι απεργίες συνδικαλιστών παρέλυσαν τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.