Στουρνάρας: «Η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν πρέπει επ’ουδενί να σταματήσει»

Στουρνάρας: «Η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν πρέπει επ’ουδενί να σταματήσει»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «η πρόοδος που έχει σημειωθεί δεν πρέπει επ’ουδενί να σταματήσει», ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, την ενδιάμεση Εκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2016.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας μίλησε για πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί «σε τρία επίπεδα της οικονομίας: της πραγματικής οικονομίας, στα δημοσιονομικά και στις τράπεζες”. Εμφανίζεται δε, να προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, σε πνεύμα καλής συνεργασίας, να μη διακόψουν αυτή την καλή πορεία της οικονομίας.

«Οι όποιες διαφορές πρέπει να εξομαλυνθούν και να κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας την αίσθηση πως είναι προβληματισμένος από τις αναταράξεις της τελευταίας περιόδου, όπως αυτές καταγράφονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με επίκεντρο το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και το θέμα του χρέους.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας την Έκθεση, εξέφρασε την ελπίδα τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, «να είναι στην κατεύθυνση πραγματοποίησης αποφασιστικών βημάτων, μέσα στο 2017».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή