Τελευταία πράξη: «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε»
SPECIAL REPORT
Οι πέντε ζωές ενός «επενδυτή – φαντομά»
  1. Πράξη πρώτη: Στον Φάρο με τους επισήμους
  2. Πράξη δεύτερη: Στείλε δανεικά, μέχρι να έρθουν τα δισ.
  3. Πράξη τρίτη: Η δράση στην Αγγλία και ο ανίδεος τραπεζίτης
  4. Πράξη τέταρτη: Από τις φυλακές του Φορτ Ντιξ στις φυλακές της Αγγλίας
  5. Πράξη πέμπτη: Ελλάδα, η Γη της Επαγγελίας
  6. Τελευταία πράξη: «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε»
  7. Podcast: Ο «φάκελος Σασούν» σε 5 λεπτά

Τελευταία πράξη: «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε»

Ακολουθώντας τα ίχνη του από την Αίγυπτο στις ΗΠΑ και πίσω στην Ευρώπη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Κ» επικοινώνησε με τον Ντέιβιντ Σασούν και του έθεσε ερωτήματα για το παρελθόν και την πραγματική του ταυτότητα. Επιμένει πως ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει το όνομα Καλίντ Ελ Σερίφ, πως το όνομά του είναι Ντέιβιντ Σόλομον Σασούν, γεννήθηκε στην Αμερική, είναι Εβραίος και έχει λευκό ποινικό μητρώο. «Πιστεύετε πως εάν υπήρχε έστω και ένα ίχνος αλήθειας στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς σας, ο Πομπέο θα δεχόταν την πρόσκλησή μου;» σημειώνει.

Περιπλάνηση σε 3 ηπείρους

Ακολουθώντας τα ίχνη του

από την Αίγυπτο στις ΗΠΑ

και πίσω στην Ευρώπη


1973

Γεννιέται στην Αίγυπτο. Ο ίδιος έχει δώσει πολλές διαφορετικές εκδοχές για την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής του. Το έτος, όμως, παραμένει το ίδιο. 


1992

Ταξιδεύει στην Αμερική με τουριστική βίζα. Χρόνια αργότερα θα ισχυριστεί πως είχε ταξιδέψει με πλαστό σουδανέζικο διαβατήριο και το όνομα Καλίντ Ελ Σερίφ. Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν πως αυτή είναι η πραγματική του ταυτότητα.


2002

Παντρεύεται την Κίμπερλι Αρμάντο (τότε Χάτφιλντ). Το όνομα στο πιστοποιητικό γάμου είναι Καλίντ Ελ Σερίφ. Σύμφωνα με την Κίμπερλι, ο Καλίντ ήταν Σουδανός και μουσουλμάνος.


2005

Συλλαμβάνεται από το FBI. Οδηγείται στη φυλακή ως Καλίντ Ελ Σερίφ. Τα επόμενα 8 χρόνια μπαινοβγαίνει στις αμερικανικές φυλακές.


Αύγουστος 2013

Αποφυλακίζεται από το Φόρτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ. Την ίδια ημέρα θα συναντήσει την Αμάντα, με την οποία αλληλογραφούσε τον τελευταίο χρόνο της κράτησής του στις αμερικανικές φυλακές. 


Νοέμβριος 2013

Το ζευγάρι ταξιδεύει από το Μεξικό στην Αγγλία. Ισχυρίζεται πως είχε ταξιδέψει χωρίς επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο και ανακρίνεται για 12 ώρες. Θα αιτηθεί άσυλο ως Ντέιβιντ Σασούν.


Μάρτιος 2015

Καταδικάζεται σε φυλάκιση 18 μηνών από το δικαστήριο του Νότιγχαμ. Τον είχαν πιάσει να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο, να κλέβει από μαγαζί και να έχει δώσει ψεύτικα στοιχεία για να του χορηγηθεί δάνειο. 


Φεβρουάριος 2016

Αποφυλακίζεται και γνωρίζει τη Σάρον Λέβι. Μαζί ιδρύουν την εταιρεία «Σασούν Κατάουι» και μετακομίζουν σε μια μονοκατοικία στο Λονδίνο. Τον Οκτώβριο θα τους κάνουν έξωση. Φεύγουν, αφήνοντας χρέη ύψους 104.000 λιρών.


Φεβρουάριος 2018

Συλλαμβάνεται και οδηγείται ξανά στη φυλακή για μια σειρά οικονομικές απάτες. Στην έρευνα που θα γίνει στο διαμέρισμά του θα βρουν μια πλαστή ελληνική ταυτότητα.  


Μάρτιος 2020

Αποφυλακίζεται και αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Στις 17 Αυγούστου θα μπει στη χώρα χωρίς να έχει ο ίδιος νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.


Τελευταία πράξη: «Δεν είμαι αυτός που νομίζετε»-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή