90 Χρόνια πριν… 30–12–1933

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΟΝ ΝΤΟΥΚΑ: Ραδιογράφημα του εν Βουκουρεστίω ανταποκριτού του Πρακτορείου Ρώυτερ μεταδίδει την πληροφορίαν της δολοφονίας του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Ντούκα. Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός έσχε το απόγευμα μακράν συνεργασίαν μετά του Βασιλέως Καρόλου εις Σινάιαν, μεθ’ ο ανεχώρησεν εκ του ανακτόρου και κατηυθύνθη εις τον σιδηροδρομικόν σταθμόν, προκειμένου να επιβιβασθή της αμαξοστοιχίας διά το Βουκουρέστιον. Εκεί τον επλησίασεν άγνωστος, όστις εξ εγγυτάτης αποστάσεως επυροβόλησε τετράκις κατ’ αυτού διά περιστρόφου εις την κεφαλήν. Ο πρωθυπουργός έπεσεν άπνους. Αι τρεις σφαίραι διέτρησαν το κρανίον του. […] Ο δολοφόνος συνελήφθη. Αγνοείται το πολιτικόν κόμμα εις το οποίον ανήκει ούτος, εξηκριβώθη πάντως ότι είνε φοιτητής.

ΑΤΥΧΗΜΑ: Εξελίχθη εις ζήτημα διότι η Κυβέρνησις, φρονίμως ποιούσα, έσπευσε να λάβη μέτρα ασφαλείας του τέως Πρωθυπουργού κατόπιν διαδόσεων ότι ητοιμάζετο επίθεσις εναντίον της οικίας του. Και είνε μεν ευτύχημα διότι αι πληροφορίαι απεδείχθησαν αστήρικτοι, είνε όμως ατύχημα διότι και η ησυχία του κ. Ε. Βενιζέλου είνε διά την χώραν τόσον θορυβώδης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή