90 Χρόνια πριν… 30-1-1934

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ: Η οργάνωσις του αγγλικού φασισμού ήτις, ως γνωστόν, οφείλεται εις τον πρώην βουλευτήν του εργατικού κόμματος Σερ Οσβαλντ Μόσλεϋ, εσημείωσε κατ’ αυτάς σημαντικήν εξέλιξιν. Ενώ μέχρι τούδε η δράσις της φασιστικής οργανώσεως των Αγγλων μαυροχιτώνων διήρχετο τελείως απαρατήρητος και ως επί το πλείστον περιωρίζετο εις την διανομήν εντύπων προκηρύξεων, επέσυρε αίφνης δι’ ενός βαρυσημάντου άρθρου φέροντος την υπογραφήν του Λόρδου Ροδερμήαρ και δημοσιευθέντος εις την εφημερίδα «Νταίηλυ Μαίηλ» την γενικήν προσοχήν. […] Κατόπιν της αποτυχίας της φασιστικής οργανώσεως ήτις κατά τας τελευταίας εκλογάς δεν κατώρθωσε να καταλάβη ούτε μίαν έδραν, το «Νέον κόμμα», ως αποκαλείται το ιδρυθέν παρά του Σερ Οσβαλντ Μόσλεϋ, εθεωρείτο ως διαγραφέν από την δημοσίαν ζωήν. Ηδη όμως αποκαλύπτεται ότι ο αγγλικός φασισμός υφίσταται και εξελίσσεται ολονέν κατά τρόπον προκαλούντα την ανησυχίαν των νομοταγών Αγγλων.

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ: Το πατροπαράδοτον γαϊτανάκι ενεφανίσθη χθες εις το Κολωνάκι εξελιγμένον: Ούτω ο κλασικός φουστανελλάς του εγκατέλειψε το σύνηθες γαϊδουράκι του και ενεφανίσθη επιβαίνων τεχνητής ελάφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT