90 Χρόνια πριν… 21–3–1934

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ομιλών ενώπιον των αρχηγών των τμημάτων του Βερολίνου του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, ο υπουργός της προπαγάνδας κ. Γκαίμπελς εδήλωσε τα εξής: «Αφού κατεκτήσαμε την εξουσίαν θα ηδυνάμεθα να επιδιώξωμεν εις το να κρατήσωμεν τον λαόν εις υποταγήν διά των τηλεβόλων. Ο λαός όμως δεν τάσσεται όπισθεν μιας κυβερνήσεως ήτις τον εξαναγκάζει να σιωπά διά των πολυβόλων. Αι χώραι του εξωτερικού μας μέμφονται ότι εξεμηδενίσαμεν την Δημοκρατίαν εν Γερμανία, αλλ’ η κυβέρνησίς μας υπήρξεν η μόνη ήτις έσχε το θάρρος να καλέση τον λαόν τρις εντός ενός έτους εις τας κάλπας. Εφηρμόσαμεν σήμερον εις την Γερμανίαν την ευγενεστέραν μορφήν μιας νεωτέρας ευρωπαϊκής Δημοκρατίας».

«ΓΚΡΕΚ»: Οι Γάλλοι, οι οποίοι εβάπτισαν με το επίθετον «γκρεκ» τους κλέπτοντας μερικά πεντηκοντάδραχμα εις τα χαρτιά, θα ώφειλον να αναθεωρήσουν κάπως το λεξικόν των. Διότι με τον Σταβίσκυ και το νέον σκάνδαλον του Γενικού Προξένου της Γαλλίας εις Σόφιαν το επίθετον «γκρεκ», με το οποίον εστιγματίσθη χάρις εις δύο τρεις χαρτοκλέπτας ολόκληρος λαός, κατήντησεν εις την εποχήν μας εξαιρετικώς άτονον και λίαν ειδικευμένον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή