90 Χρόνια πριν… 23-3-1934

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΣΗ: Εις τας Ηνωμένας Πολιτείας σοβεί μια κρίσις η οποία, εάν εκραγή, θα πλήξη καιρίως τας ανορθωτικάς προσπαθείας της Κυβερνήσεως. Πρόκειται περί της οξείας διαστάσεως εις την οποίαν έχουν περιέλθει οι εργάται σιδηροδρόμων και αυτοκινήτων με τους εργοδότας των. […] Μέχρι της στιγμής ο Πρόεδρος Ρούζβελτ δεν έλαβε θέσιν έναντι των συγκρούσεων αυτών. […] Η Κυβέρνησις κάθε άλλο παρά υποτιμά τη σοβαρότητα του αρξαμένου αγώνος. Πράγματι δε, κατά τους αριθμούς, αι διαφοραί μεταξύ εργοδοτών και εργατών ηυξήθησαν τον παρελθόντα μήνα. Τον Φεβρουάριον το Γραφείον Εργασίας ησχολήθη με 430 υποθέσεις, έναντι 300 κατά τους προηγουμένους μήνας.

«ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ»: Από ημερών εις την Αστυνομίαν είχον καταφύγει διάφορα πρόσωπα τα οποία κατήγγειλον ότι είχον λάβει εκβιαστικάς επιστολάς με την υπογραφήν «Γκάγκστερς των Αθηνών». […] Η παρακολούθησις των αστυνομικών δεν έφερεν αποτέλεσμα διότι αντί των εκβιαστών αντελήφθη την τοποθέτησιν του φακέλλου εντός του οποίου δήθεν υπήρχον τα χρήματα, ένας λοχίας του υπουργείου των Στρατιωτικών όστις νομίσας ότι πρόκειται περί ερωτικής επιστολής παρέλαβε τούτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT