90 Χρόνια πριν… 2-4-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ: Προχθές το απόγευμα εις τον «Παρνασσόν» [φωτ.: Αίθουσα ανάγνωσης] εδόθη μια παράδοξος διάλεξις διά τους ρομαντικούς ποιητάς των Αθηνών της παρελθούσης γενεάς, με απαγγελίαν στίχων των από την διακεκριμένην καλλιτέχνιδα κ. Πούππαν Ι. Κοκκινάκη, και με εισήγησιν διά το έργον των από τον λογοτέχνην και κριτικόν κ. Κλέωνα Παράσχον. Ευφυής υπήρξεν η εκλογή του θέματος και επιτυχής η εκλογή των στίχων, διότι οι μεν παλαιότεροι από τους ακροατάς ησθάνθησαν πραγματικήν συγκίνησιν και ανέζησαν γλυκείας αναμνήσεις της ιδίας των νεότητος, οι δε νεώτεροι με περιέργειαν και ενδιαφέρον είδον εκτυλισσόμενον εμπρός των τον ψυχικόν κόσμον της γενεάς που έσβυσε, την ρομαντικήν διάθεσιν των αισθημάτων της και την θανατικήν μελαγχολίαν των ερωτικών της συναισθημάτων…

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Ο εορτασμός της επετείου της εξόδου της φρουράς Μεσολογγίου εγένετο σήμερον μετά της συνήθους λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας. Την 9ην πρωινήν εισέπλευσεν εις τον εσωτερικόν λιμένα της πόλεως διά της ανοιχθείσης αύλακος το αντιτορπιλλικόν «Νίκη» ούτινος επέβαινεν ο υπουργός των Ναυτικών κ. Χατζηκυριάκος. Εις την προβλήτα του λιμένος είχε στηθή αψίς εκ μύρτων και σημαιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή