90 Χρόνια πριν… 3-4-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΩΝΑΣ: Αι εορταί του Πάσχα έδωκαν το σύνθημα του σφοδροτέρου αντιθρησκευτικού αγώνος εξ όσων εσημειώθησαν ποτέ εις την επικράτειαν των Σοβιέτ. Υπέρ το εν εκατομμύριον ανδρών, γυναικών και παιδίων επεστρατεύθησαν διά την διενέργειαν κατασκοπείας εις τας πόλεις και τα χωρία. Πας όστις φωραθή ότι τηρεί τα έθιμα του Πάσχα, ότι βάφει ωά, κατασκευάζει ειδικά γλυκίσματα ή στολίζει την οικίαν του με δάφνας, καταγγέλλεται. Αι εκκλησίαι επίσης φρουρούνται [φωτ.: Ουκρανική εκκλησία με προπαγανδιστική επιγραφή: «Οι μοναχοί είναι οι αιματηροί εχθροί της εργατικής τάξης»].

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ: Επί ταις εορταίς του Πάσχα θα διατεθούν υπό του υπουργείου Προνοίας εις τους απόρους Αθηνών και Πειραιώς 450.000 δραχμαί και εις τους αναπήρους 500 χιλ. δρ.

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ: Χθες την πρωΐαν ήρχισεν η δενδροφύτευσις του Πεδίου του Αρεως υπό την εποπτείαν του προέδρου της επιτροπής Κήπων και Δενδροστοιχιών κ. Π. Καλλιγά. Το σχέδιον του εξωραϊσμού προβλέπει την δημιουργίαν πάρκου, δύο τεχνητών λιμνών και εφεδρικού σταδίου διά τους μεγάλους αθλητικούς αγώνας. Επίσης ειδικός χώρος θα διατεθή διά την ανέγερσιν μεγαλοπρεπούς Ηρώου των Αγωνιστών του Αγώνος της Ανεξαρτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή