90 Χρόνια πριν… 4–4–1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΩΝΙΑ: Η κατάστασις των ναυαγών του «Τσελιούσκιν», των 89 ατυχών ανδρών, διά τους οποίους ολόκληρος ο πεπολιτισμένος κόσμος διατελεί εν αγωνία από 40 ήδη ημερών, φαίνεται πλέον εν όλη της τη τραγικότητι. Πράγματι, τίποτε δεν μετεβλήθη εις τας κρατούσας συνθήκας, ή μάλλον το μοιραίον τέλος φαίνεται προσεγγίζον ταχέως και αναποτρέπτως… Το παγόστρωμα είνε πάλιν συμπαγές πέριξ της κατασκηνώσεως των ναυαγών, αι δέκα γυναίκες και τα δύο παιδιά, τα οποία ευρίσκοντο μετ’ αυτών, έχουν, ως γνωστόν, διασωθή, τα τρόφιμα τα οποία διαθέτουν οι ναυαγοί εξαρκούν διά δύο μήνας ακόμη. Και όμως, τώρα ακριβώς αι ελπίδες της διασώσεώς των και φαίνονται μηδενιζόμεναι…

ΚΑΣΤΑΝΗ ΒΙΒΛΟΣ: Εις το Πταισματοδικείον εγένετο χθες η δίκη διά την υπό των ενταύθα κομμουνιστών έκδοσιν της διεθνούς «Καστανής Βίβλου» η οποία, συνταχθείσα υπό της διεθνούς μαρξιστικής επιτροπής κατά του Χίτλερ, υβρίζει ως γνωστόν τους σημερινούς ηγέτας της Γερμανίας αποδίδουσα εις αυτούς τον εμπρησμόν του Ράιχσταγκ. […] Ο κ. δημόσιος κατήγορος […] εζήτησε την τιμωρίαν των κατηγορουμένων χαρακτηρίσας το έργον των ως εμπρηστικήν προσπάθειαν της γαλήνης και της ειρήνης του τόπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή