90 Χρόνια πριν… 5–4–1934

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΘΗ: Εις τας θρησκευτικάς θεατρικάς παραστάσεις, αι οποίαι ήσαν άλλοτε συχνόταται κατά την διάρκειαν της Τεσσαρακοστής εις τας γερμανοφώνους χώρας, η Μεταρρύθμισις του Λουθήρου είχε καταφέρει αρχικώς σφοδρότατον πλήγμα. Εν τούτοις το ωραίον μεσαιωνικόν έθιμον δεν εχάθη εντελώς και συνεχίζεται, ως γνωστόν, μέχρι σήμερον ακόμη εις την κωμόπολιν του Ομπεραμμεργκάου. Η αρχή της καθιερώσεως της θεατρικής αναπαραστάσεως των Παθών του Χριστού από τους κατοίκους της μικράς κωμοπόλεως συμπίπτει με την επιδημίαν της πανώλους του 1632, οπότε οι χωρικοί είχον κάμει το «τάμμα» να παριστάνουν κατά δεκαετίαν το θείον δράμαν, εάν έπαυεν η ολεθρία επιδημία. (Φωτογραφία: Από παράσταση του 1900)

ΤΑΡΑΧΕΣ: Εις Ρόδον, κατά τον εορτασμόν της Εθνικής Εορτής, συνέβησαν ταραχαί μεταξύ των κατοίκων της νήσου και των φασιστών, συνεπεία απαγορευτικών μέτρων, τα οποία έλαβον διά την μη συμμετοχήν των κατοίκων εις την εν τω ναώ του Νεοχωρίου τελετήν επί τη επετείω της Εθνικής Εορτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή